Máme nulu vzadu, s celkovou hrou jsem spokojen, říká Tomáš Čachotský

01.12.2017 / Tomáš Kalas

První prosincový den byl další důvod k radosti na jihlavském stadionu. Po nedělní výhře nad Olomoucí Dukla zabrala ještě více a Mladou Boleslav přejela 3:0. Po utkání se před kameru postavil domácí kapitán a miláček publika Tomáš Čachotský. „Máme nulu vzadu, s celkovou hrou jsme spokojeni, doufáme, že šňůra bude pokračovat,“ je spokojen autor dvou asistencí v tomto utkání.

První třetina nabídla rychlý hokej z obou stran, ale bez gólů. Druhá část utkání už ale byla gólově bohatší a obě trefy měla na starost dvojka Čachotský - Zeman. Zejména druhý zápis na gólový účet byl parádní, Čachotský totiž překvapil hostujícího brankáře Růžičku zadovkou na Zemana a hostující brankář nic netušil. „Věděl jsem, že mám za sebou Adama a snažil jsem se tak odlákat gólmana na druhou stranu a pak stačilo pouze nahrát,“ odkryl jednoduchý záměr domácí kapitán.

Boleslav nepředvedla optimální výkon a Čachotský hledal příčiny celkem pohodové výhry. „Těžko říci, takhle ze střídačky. Myslím, že jsme měli dobrý pohyb, vyhrávali osobní souboje u mantinelů a z toho plynuly šance, které byly proměněny a vyhráli jsme,“ uzavírá rozhovor „Čagy“.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Před kameru předstoupil i Adam Zeman, střelec dvou důležitých gólů. „Celá pětka to tam výborně odmakala, Čagy to tam pak výborně vymíchal a dal mi to dvakrát do prázdné,“ byl skromnější Zeman. Jihlavský útočník pokračoval ve své skromnosti i dále v rozhovoru, když dostal otázku na možný hattrick. „Jednak to je za litr,“ odlehčil, „chtěl jsem ho dát, nevím ale, zda tam byla příležitost ho vstřelit, za dvě branky jsem rád, nedal jsem je dlouho.“

Zeman se také zmiňoval o posilách, které přišli do týmu, zejména z budějovického Motoru. „Každý kluk, který sem přijde, tak to oživí, my ho přijmeme v kabině, takže za mě plus, v tom není problém,“ je spokojen Zeman. Stejně jako Čachotský, i Zeman hledal důvody výhry, zejména útočné síly. „Dnes jsme chtěli více ty góly dávat a zaslouženě jsme vyhráli,“ byl narozdíl od svého parťáka z řady stručnější „Zemič“.

Videoohlasy s Adamem Zemanem

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – BK MLADÁ BOLESLAV 3:0

Autor videa: YouTube HZStv1