Do Dukly Jihlava přichází na hostování gólman Karel Vejmelka

06.12.2017 / Tomáš Lysý

Během nadcházejícího juniorského mistrovství světa bude v Jihlavě působit gólman Karel Vejmelka. Dukla tím řeší situaci, kdy její brankáři Jakub Škarek a Josef Kořenář (jenž hostuje v prvoligových Benátkách nad Jizerou) jsou nominováni na šampionát dvacítek, a v A-týmu by tak zůstala dvojice Lars Volden – Jan Brož. Jednadvacetiletý odchovanec třebíčského hokeje, jenž byl před dvěma lety draftován Nashvillem a loni slavil s Kometou mistrovský titul, bude v Dukle hostovat.

Situaci na gólmanských postech upřesňuje jednatel Dukly Bedřich Ščerban: „Řešili jsme situaci, že dva naši gólmani jsou v nominaci na MS U20. Je to, na straně jedné, velká čest pro klub a potvrzení dobré koncepční práce klubu. Ale na straně druhé nám tím zároveň vznikla starost, jak po dobu juniorského šampionátu v Americe zajistit zápasy A-týmu. Dohodli jsme se s Kometou, že u nás bude pro toto časové období působit Karel Vejmelka.“

Jednadvacetiletý odchovanec třebíčského hokeje, jenž se hlásil v kabině Dukly na úterním (5.12.) odpoledním tréninku, prošel všemi mládežnickými juniorskými reprezentacemi. Do seniorského hokeje v sezoně 2014/2015, kdy si připsal prvních třináct extraligových startů za Pardubice a oblékal také dres A-týmu Třebíče. V této době byl členem reprezentace do 19 a 20 let. O rok později nastoupil k jednomu zápasu za Pardubice, 44 utkáním za Třebíč a pět extraligových klání odchytal v Kometě Brno, kam přestoupil. O rok později slavil s Kometou extraligový titul, ke kterému přispěl 31 starty v základní části TELH (průměr 2,50 inkasovaných gólů na zápas a 90,5% úspěšnost zásahů) a byl také nominován do reprezentačního A-týmu. V letošním roce strážil Karel Vejmelka branku Komety v šesti zápasech, o utkání méně má odchytáno za Třebíč.