Chtěli jsme tři body, hodnotí oslavenec Tomáš Čachotský zápas v Mladé Boleslavi

15.01.2018 / Tomáš Lysý

13. ledna oslavil narozeniny, o den později si chtěl přidat dodatečný dárek v podobě tříbodového zisku. Byť dal Tomáš Čachotský v Mladé Boleslavi branku na 1:0, přání plného bodového dovozu zpět do Jihlavy se mu nevyplnilo. Dukla totiž ve třetí třetině vyrovnala na 2:2, ovšem v nájezdech byli šťastnější domácí. „Po Hlínově parádním vyrovnání na 2:2 jsme věřili, že ještě nějaký gól přidáme, a odjedeme se třemi body,“ je si vědom jihlavský kapitán.

První třetina se střeleckou převahou Dukly, ale bez branek. Ve druhém dějství už se skóre měnilo. Tomáš Čachotský si totiž vybruslil zpoza branky a poslal budoucímu americkému reprezentantovi, gólmanu Maxwellovi, navštívenku nad rameno. „Začali jsme být lepší, vedli jsme. Škoda dvou inkasovaných gólů,“ mrzí jihlavskou devadesátku mladoboleslavská otočka z druhé poloviny druhé třetiny.

Jihlava ale nic nevzdala. Ve třetí třetině přestála oslabení a poté se sápala po vyrovnání. Úspěšně zásluhou Michala Hlinky. „Zvládli jsme to, Hlína dal parádní gól na 2:2. Věřili jsme, že ještě jeden gól přidáme, a odjedeme se třemi body. Bohužel se to nepodařilo a došlo na prodloužení,“ hodnotí další průběh zápasu Tomáš Čachotský. Do konce základní hrací doby měly oba týmy šanci rozhodnout. Kapitán Dukly ukázal za nerozhodného stavu šikovné ruce, ale jeho další narozeninovou trefu zastavila tyč. V samotném závěru pak Lars Volden výborně zastavil gólovou šanci soupeře.

Prodloužení také asi nebylo pro slabé povahy. Dukla měla k dispozici přesilovku, ve které mohla inkasovat z hole ujíždějícího Pabišky, na druhé straně se mohl radovat i Anděl. Stěžejní ale byla nevyužitá početní výhoda. „Neproměnili jsme přesilovku čtyři na tři, což je naše jasná chyba. Tam jsme měli vyhrát. Nájezdy už jsou loterie, kterou jsme tentokrát prohráli,“ sděluje Tomáš Čachotský a na jednu z tradičních otázek, zda by Jihlava před zápasem v Boleslavi brala bod, odpovídá jasně. „Ne. My jsme si přijeli pro tři body,“ říká kapitán Dukly, který 13. ledna oslavil 36. narozeniny a trefa v Mladé Boleslavi byla jeho 208. gólem za červenožluté barvy

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Autoři videa: Zdeněk Drla, Tomáš Lysý