1:3
(1:1, 0:0, 0:2)

26.02.2011 / Zdeněk Drla

26.02.2011 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 54. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Hlaveš, Adam, Cirhan, Tobola, Randa, Kolda, Šťastný - Polcar, Matějka, Kasalý - Prokš, Zídek, Malec - Štěpán, Vlček, Střecha
1

HC Energie Karlovy Vary

Habal - Tomeček, Schusser, Šik, Valeš, Funk, Urbančok - Koblasa, Kverka, Kentoš - Klíma, Vachovec, Tomeček - Záhora, Hudák, Vaněk - Švec
3
Branky a nahrávky: 16. Zídek - 3. Kverka (Kentoš), 46. Záhora (Hudák), 55. Klíma L. (Vachovec). Rozhodčí: Humpolíček - Bilík, Mlčoch. Vyloučení: 10:8, navíc Randa, Matejka (oba JIH) 10 min. OT - Habal (KVA) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 30:48. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

V NOEN Extralize juniorů zbývá po sobotě jihlavským mladíkům odehrát poslední dva zápasy. Vidina prvních dvou míst v nadstavbové skupině B, která zaručují postup do play-off, je pro ně v nedohlednu a tam mohl trenér Petr Svoboda odzkoušet starší dorostence, kteří v příští sezoně budou bojovat o stálé místo v kádru. Naopak hosté potřebovali bodovat stůj co stůj.

Sobotní zápas poznamenala častá vyloučení a diskuse s hlavním rozhodčím. Ten v utkání rozdal osmnáct dvouminutových trestů, navrch přidal tři "desítky".

Na první gól nemuseli diváci v Jihlavě dlouho čekat. V čase 02:35 se prosadil Jaromír Kverka a hosté vedli 1:0. A začalo se přiostřovat. V desáté minutě musel hlavní sudí spolu s čárovými rozhánět bitku před střídačkami. Ocenil ji pouze menšími tresty. Mezi oběma tábory to už nepřastalo jiskřit až do samého závěru utkání.

Domácí srovnali zásluhou kuriozního gólu Štěpána Zídka. Ten se hnal k dorážce, byl však ze zadu atakován karlovarským hráčem a skončil i s pukem za brankovou čarou. Rozhodčí gól uznal - 1:1. Gólman Energetiků si navíc za hlasité protesty proti rozhodnutí pruhovaného muže s čevenými rukávy vysloužil desetiminutový osobní trest.

Prostřední dějství nabídlo opět několik strkanic, ale i pohledných střeleckých pokusů. Oba gólmani se měli co otáčet. Hlavně jihlavský David Rittich, na kterého hráči z lázeňské metropole pálili během šedesáti minut celkem osmačtyřicetkrát.

Bojovnost a nasazení na obou stranách viděli diváci i ve třetí třetině. Také zde ale rozhodčí často vylučoval, takže hra se kouskovala a s ubývajícím časem do konce bylo cítit čím dál větší nervozitu.

Hosty poslal do jednobrankového vedení Daniel Záhora a když v 55. minutě přidal třetí přesnou trefu v početní výhode Západočechů Lukáš Klíma, bylo rozhodnuto. Domácí zakoušeli nepříznivé skóre zkorigovat ještě v poslední jim nabídnuté přesilovce, avšak marně. Tři body putují na západ Čech.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (trenér Karlových Varů): Pro nás to bylo dnes strašně těžké utkání. My jsme potřebovali vyhrát. Jihlavě už vlastně o nic nešlo. Bohužel, po prvním gólu jsme měli přidat ještě jeden dva. To se ale nestalo. Nechali jsme Jihlavu hrát, dostali jsme ji do zápasu. Bylo to docela vyhrocené utkání, začalo se to řezat. Jsme rádi za tři body.

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): Dnes to bylo hodně vyhecované utkání. Na klukách mě ale těší, že do toho dali všechno. Snažili se. Ten smolný gól, který byl náš skoro vlastní, nás mrzí, dostal soupeře na koně. S výkonem týmu jsme dnes spokojený.