3:2
(1:1, 1:0, 1:1)

Junioři ve vyrovnaném zápase podlehli Spartě i podruhé

09.03.2016 / Jakub Janoušek

Také druhý osmifinálový zápas mezi Spartou a Jihlavou byl velmi vyrovnaný. Pražané se sice v první minutě ujali vedení, ovšem Ondřej Najman za dvě minuty srovnal stav. Ve druhé třetině si Sparta vzala své vedení zpět zásluhou Jiřího Hozáka a tentýž hráč na začátku druhé třetiny zvýšil náskok domácích, ovšem Dukla se nevzdala. Dominik Hohl snížil a červenožlutí se tlačili za vyrovnáním, ovšem Sparťané nakonec těsné vedení uhájili a vedou v sérii 2:0. Třetí zápas se hraje již v sobotu 12. března v Jihlavě.
09.03.2016, DHL extraliga juniorů - 0. kolo

HC Sparta Praha

Pírs – Jandus, Knobloch, Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Krátký, Černoch, Lojka, Havel, Klindera, Györi, Kulda, Pulkrab, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Procházka
3

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Půža, Srnský, Váňa, Kadlec, Hohl – Vala, Dufek, Ondráček, Najman, Dvořák, Kolouch, Bambula, Peschout, Kousal
2
Branky a nahrávky: 1. Procházka (Pulkrab), 36. Hozák (Černoch, Györi), 41. Hozák (Havel, Pulkrab) – 3. Najman (Kousal, Pospíchal), 52. Hohl (Vala, Peschout). Rozhodčí: Smítka – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Sparta nastoupila do utkání s cílem vybojovat v sérii druhý bod a do Jihlavy už cestovat s vidinou postupu. Ihned na začátku tomu vývoj zápasu odpovídal. Při první akci vyhrál buly Ondřej Procházka, který projel skrz překvapenou obranu hostí a překonal gólmana Kořenáře. Moc dlouho ale sparťanům radost nevydržela. Po dvou minutách hry totiž domácí neubránili situaci dva na jednoho a Ondřej Najman střelou od hrazení přes Pírsovu vyrážečku vyrovnal. Následující minuty přinesly hru ve stylu nahoru a dolů. Oba týmy chtěly strhnout vedení na svoji stranu. Diváci v první periodě viděli i jedno vyloučení na straně Sparty. Rudí se však bez větších problémů ubránili a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina přinesla od samého počátku tlak Sparty. Procházka se dokonce snažil napodobit úvod prvního dějství, tentokrát však od mantinelu na Kořenáře nevyzrál. Holešovičtí dávali všechny síly do útočného pásma, což se jim málem nevyplatilo ve 23. minutě. Kolouch dokázal vypíchnout kotouč a vydat se sám na Pírse. Naštěstí pro domácí ho dobruslil Bednárik a unikajícímu protihráči nezbylo nic jiného, než sklepnout kotouč dozadu. Tam ale nenašel spoluhráče, nýbrž hokejistu domácích.

Stejně jako první část i ta druhá přinesla jen jedno vyloučení. Opět to bylo na straně Sparty a stejně jako v předchozím případě se domácí bez větších problémů ubránili. Paradoxně až po skončení oslabení přišla asi největší šance hostů v této periodě. Ke střele z úhlu se dostal Kousal a gólman Pírs musel zasahovat motýlkem. Ke konci druhé části se ale domácí dočkali. Černoch našel přesným pasem Jiřího Hozáka, který svoji střelou vrátil domácím vedení.

Do třetí třetiny dokázala Sparta vstoupit velmi dobře. Již po minutě hry dokázal Havel vymyslet střeleckou pozici pro Jiřího Hozáka, který vstřelil svoji druhou a jak se později ukázalo i vítěznou branku tohoto klání. A domácí se dále snažili, ve finální fázi jim ale vždy scházelo více přesnosti. To Dukla se snažila utkání zdramatizovat, což se nejprve nepovedlo Ondráčkovi, který domácí branku přestřelil.

O chvíli později se ale od modré čáry prosadil Dominik Hohla a vstřelil kontaktní gól. Po něm domácí znervóznili a až do posledních sekund museli o výhru tvrdě bojovat. Poslední minutu a půl odehrála Jihlava v šesti. Obránce Pospíchal tak musel zachraňovat domácí nahození, které mířilo do prázdné brány. Sparta nakonec výhru ubránila a v Jihlavě bude bojovat o postup do čtvrtfinále.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Zhodnotím to asi tak, že domácí byli produktivnější a dali o jeden gól navíc. Nemyslím si, že by nás přehrávali, viděli jsme vyrovnané utkání. Rozhodla tedy produktivita domácích.

Darek Stránský (HC Sparta Praha): Máme za sebou nesmírně těžké utkání. Dali jsme rychlý gól, což nám nepomohlo k tomu, abychom se uklidnili. Soupeř naopak srovnal. Bylo to takové nahoru a dolů. Dokázali jsme postupem času odskočit na rozdíl dvou branek. Pak jsme ale zase inkasovali a závěr byl velice nervózní. Jsme moc rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce.