1:4
(0:1, 1:2, 0:1)

12.03.2016 / Ondřej Terber

12.03.2016 15:30, DHL extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pospíchal, Váňa, Srnský, Půža, Kadlec, Hohl – Dufek, Najman, Kousal – Ondráček, Bambula, Dvořák – Kolouch, Vala, Peschout
1

HC Sparta Praha

Pírs – Jandus M. , Knobloch, Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák, Mikliš – Pulkrab, Procházka, Havel – Györi. Černoch, Hozák – Schwamberger, Lojka, Kulda – Jandus T. , Sladkovský
4
Branky a nahrávky: 31. Kousal (Najman) – 13. Sladkovský (Jandus Tomáš), 26. Černoch (Hozák), 28. Hozák (Černoch, Györi), 58. Procházka (Havel). Rozhodčí: Čech – Skopal, Reich. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 30:43. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Průběh utkání

Sparta vstoupila do utkání velmi aktivně a prezentovala se kombinační hrou s rychlým přechodem do útoku. I přes aktivní projev Sparty to byla ale Dukla, která si vypracovala první vážnější šanci zápasu. Ondráček jel po levé straně kluziště a přihrál před bránu, kde se strhla velká mela a kotouč málem skončil v brance Pírse. V 8. minutě hrála Dukla přesilovou hru, při které se dostala Sparta do přečíslení po zaváhání Jihlavy na modré čáře, ovšem přečíslení 2 na 1 nedokázali hosté zužitkovat po nepřesné finální přihrávce. To ve 13. minutě už bylo pro rudé barvy veseleji. Skóre zápasu otevřel Lukáš Sladkovský, když ho nalezl přesnou přihrávkou před bránu Tomáš Jandus. Po zbytek třetiny se tlačila Sparta do zakončení, ovšem gól jí to nepřineslo. Blízko druhému gólu byli tři vteřiny před přestávkou, když nastřelili tyč Kořenářovi brány. Do kabin tak šla Sparta spokojenější.

To ve druhé části hry se rozstrhl s góly pytel. Nejprve Sparta vstřelila svůj druhý gól v zápase zásluhou Jiřího Černocha, který se prosadil po šťastné teči před bránou. To o dvě minuty později bylo pro hosty ještě veseleji. Tentokrát se prosadil Jiří Hozák, který nezazmatkoval a doklepl kotouč do poloodkryté brány. Sparta tak vedla v polovině zápasu již o tři branky a Jihlava už to měla velmi těžké. Ve 31. minutě vykřesal naději pro Duklu Pavel Kousal, který prostřelil Pírse z mezikruží. O pár minut později mohla Jihlava snížit dokonce na rozdíl jednoho gólu, ale Hohl v nadějné příležitosti neprostřelil sparťanského gólmana.

To v závěrečné třetině příliš šancí k vidění nebylo. Světlou výjimkou byla šance hostů ve 45. minutě, když Sparta nastřelila pravou tyč Kořenářovi brány. Po zbytek třetiny se spíše vylučovalo a hrál se bojovný hokej. Tři minuty před koncem zápasu to Dukla ještě zkusila v šesti mužích v poli, ale to Jihlavě přiliš nevyšlo, když Ondřej Procházkatrefil prázdnou bránu a zpečetil výhru a postup Sparty. Dukla tak v letošní sezóně končí, naopak Sparta jde do další fáze play-off.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Sparta byla dneska od začátku lepším týmem. Ukázalo se, proč vyhráli extraligu a rozdíl mezi námi a Spartou byl v tabulce padesáti bodový, takže to rozhodně nebylo o náhodě. Ale musím pochválit své hráče za předvedený výkon. Odehráli parádní sérii a hráli na hranici svých možností. Takže já musím za celou sezónu klukům poděkovat, přístup byl výborný.

Darek Stránský (HC Sparta Praha): My jsme sem dnes přijeli vyhrát a to se nám naštěstí podařilo. Dukla hrála výborně a obětavě, ale v konečný fázi se ukázala ta kvalita.