1:3
(1:1, 0:1, 0:1)

Skvěle rozehraná sezona skončila v semifinále. Mladší dorost na finálový turnaj nepostoupil

19.03.2017 / Tomáš Lysý

Po výhře Jihlavy v prvním semifinále a brněnském srovnání na nájezdy ve druhém utkání přišel rozhodující třetí zápas. Bylo jasné, že jeho vítěz doplní Spartu, Plzeň a Vítkovice na závěrečném turnaji O mistra ČR. Kometa začala lépe, když se v desáté minutě ujala vedení, ovšem ještě před přestávkou srovnal Vítězslav Brož. Rozhodnutí přišlo ve druhé třetině, kdy Kometa vstřelila šťastný vítězný gól. Dukla totiž nedokázala najít další recept na brněnského gólmana Filipa Kašpara. Čtyři minuty před koncem navíc jihlavští hráči potřetí inkasovali, prohráli 1:3 a celou sérii 1:2. Mladší dorost Dukly tak po třech letech nezopakoval účast na finálovém turnaji, přesto byla jeho letošní sezona jednou z nejúspěšnějších za poslední dekádu. Z čtyřiatřiceti zápasů prohrála Dukla pouze devětkrát, bohužel dvakrát po sobě v rozhodující části sezony.
19.03.2017 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – P. Brož, Rašín, Barák, Piskač, Křišta, Smolko – V. Brož, Najman, Chlubna – Krajíček, Juda, Pigl – Svoboda, Čermák, Menšík
1

HC Kometa Brno

Kašpar – Studený, Kučeřík, Mlčák, T. Sedláček, Furch, J. Sedláček – Meluzín, Konečný, Kavický – Popelka, Vašíček, Malý – Hubáček, Jedlička, Brabenec – Rašovský
3
Branky a nahrávky: 17. V. Brož (Najman, Chlubna) – 10. Meluzín (Kavický), 24. Sedláček (Jedlička, Hubáček), 56. Konečný (Kavický, Kučeřík). Rozhodčí: Skopal – Kotlík, Rampír. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 231. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Dukla byla velmi těžkým soupeřem. Hráli jsme s ní v základní části, pak jsem jí sledoval dále a měla výborné výsledky se skvělými hráči. Pro nás je velký úspěch, že jsem přes ní přešli. Zase z druhé stránky, naši kluci si to zasloužili. Od půlky prosince jsme hráli v podstatě každý zápas o play-off. Nemohli jsme prohrát, protože systém soutěže je pro mě trošku zvláštní. O to více děkuji klukům, že si to zaslouženě uhráli. Dukla je velice kvalitní tým a za celou sérii jí děkuji.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Kometě se dneska podařil malý hokejový zázrak, kdy z předposledního místa naší skupiny Střed se dostala až na republikový turnaj. Je vidět dobrá práce trenéru a samozřejmě i mančaftu, který se dokázal hodně semknout. Dnes nám dali lekci z produktivity, kdy z minima vytěžili maximum. Rozhodla naše přesilovka pět na tři, kterou jsme nesehráli dobře a od té doby se nám to začalo trošku hroutit. Kluky musím pochválit za bojovnost, protože v utkání nechali všechno. Kdyby bylo takových zápasů v sezoně mnohem více, tak pro růst hráčů by to bylo jenom dobře. Gratulujeme soupeři a budeme mu držet palce na republice.