4:2
(2:0, 1:1, 1:1)

Dukla na ledě Komety málem srovnala třígólové manko, ale tři body nakonec zůstaly v Brně

24.09.2017 / Roman Zajíček

Necelých jedenáct minut stačilo Kometě k tomu, aby se v domácím utkání proti Dukle ujala dvougólového vedení. Jihlava sice byla střelecky aktivnější, ale prosadit se nedokázala. To se Jihlavským povedlo ve druhé třetině, kdy na gól Martina Dočekala odpověděl slovenský útočník Radoslav Macík. Na střely vedli hosté po čtyřiceti minutách 24:13, ovšem o dva góly prohrávali. Dramatizaci zápasu zařídil devět a půl minuty před koncem Petr Šidlík svou první trefou v sezoně. Ačkoliv se Jihlavští tlačili za vyrovnáním, v závěrečné přesilovce umocněné hrou bez gólmana inkasovali a prohráli 2:4.
24.09.2017 17:00, Tipsport extraliga - 7. kolo

HC Kometa Brno

Čiliak – Gulaši, Krejčík, Barinka, Němec, Bartejs, Štencel – Svoboda, Hruška, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Dočekal, Čermák, Vincour – Mallet, Nahodil, Zohorna
4

HC Dukla Jihlava

Volden – Zdráhal, Šidlík, Suchánek, de la Rose, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Rys, Čachotský, Kubalík – Jiránek, Seman, Macík – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš, Hubáček, Protasenja
2
Branky a nahrávky: 8. Vincour (Němec), 11. Němec (Čermák), 23. Dočekal (Vincour), 59. Dočekal – 28. Macík (Jiránek, Suchánek), 51. Šidlík (Kubalík, Hubáček). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Jindra, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno). Střely na branku: 20:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Jihlava začala první minuty první třetiny sympaticky. Dobře bruslila a vyslala několik nebezpečných střel. Bryhnisveen pálil od modré a Čiliak si musel dávat veký pozor. V první třetině pochytal celkem deset střel a žádnou nepustil za svá záda. To norský gólman Volden kapituloval hned dvakrát. Nejprve v přesilovce, kdy na trestné seděl kapitán Čachotský. Ondřej Němec se rozjel od vlastní brány, po pravém kruhu předvedl solidní atletický sprint, zpoza brány vybídl přihrávkou Tomáše Vincoura a ten střelou po ledě otevřel účet utkání - 1:0.

V 11. minutě bylo ve vyprodané DRFG Areně ještě veseleji. Navrátilec do brněnské sestavy Leoš Čermák vydoloval u mantinelu v houšti těl kotouč, přihrál na pravou stranu a Ondřej Němec předvedl parádní pumelici, která zazvonila nejprve do břevna, následně do tyče a pak do sítě - 2:0. Více už první dějství nenabídlo, Kometa mohla odcházet do kabin v klidu.

Ze druhé části uběhly necelé tři minuty a brněnská hala potřetí mohla burácet. Vincour zadovkou zpoza brány našel Martina Dočekala, který prvním gólem letošní sezony zvýšil na 3:0. Jihlava hrála i dál aktivně a krátce po vypršení své přesilovky poprvé udeřila. Radoslav Macík nalezl volný kotouč v předbrankovém prostoru a snížil - 3:1.

Velkou šanci měl výtečně hrající kapitán Leoš Čermák, který zůstal sám před Voldenem, ale v souboji tváří v tvář uspěl norský gólman. Dukla hrála v útočné fázi sympaticky a neustále zaměstnávala Čiliaka, ten ale prokazoval dobrou formu a po brejkové šanci Ryse podržel svůj tým. Druhá třetina skončila tedy 3:1.

V poslední části měl obrovskou šanci Jan Hruška, který po pasu Barinky orazítkoval tyč. V 51. minutě přišla chvíle Jihlavy. Petr Šidlík napřáhl švihem z mezikruží a Čiliak podruhé inkasoval. V závěru duelu hrála Jihlava přesilovku, zkusila i hru bez brankáře, ale vše definitivně utnul Martin Dočekal, který druhou brankou v zápase připsal Kometě tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Kometa Brno): Dobře jsme vstoupili do zápasu, dali jsme tři branky. Ve druhé třetině jsme si začali hru komplikovat. Měli jsme hodně ztrát kotoučů ve střední části kolem útočné modré čáry. Hra se spouštěla nahoru a dolů. Plynulost nám tolik nevyhovovala. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a získali konečně doma tři body. Nyní se chceme dobře připravit na úterní duel se Spartou.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Klukům nemůžeme vytknout bojovnost a pracovitost. Bohužel většinu utkání začínáme tak, že soupeři dáme dvougólový náskok po individuálních chybách, které se nám opakují, a poté zápas stojí jednou tolik sil. Když už se nám povedlo snížení na 2:3, tak příležitosti ke skórování byly, ale bohužel jsme je neproměnily. Kluci se učí zápas od zápasu a věříme, že to bude lepší a lepší.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie