4:1
(2:0, 1:1, 1:0)

Až příliš krutá porážka. Dukla může žehrat na produktivitu, Liberec využíval šance a vyhrál

26.02.2018 / Jan Kousal

Začátek byl oboustranně hodně aktivní. Bylo vidět, že oba týmy jsou po třítýdenní přestávce natěšeny na hokej. Úvodní gól padl do jihlavské sítě, ve čtvrté minutě mířil Lukáš Krenželok zblízka bekhendem do šibenice a v čase 14:22 skončila několikrát tečovaná Šmídova střela až za zády Kořenáře. Jihlava na začátku druhé třetiny konečně letos dokázala vstřelit Liberci gól, Váňův pokus usměrnil tečí do sítě Tomáš Jiránek. Poté se potvrdilo, že když nedáš, tak dostaneš. Jihlavský Seman ujel do úniku, ale Willa nepřekonal, a o chvíli později vstřelili domácí zásluhou Kvapila třetí gól. Ve třetí třetině padla ještě jedna branka, 58 sekund před koncem uzavřel liberecký Jan Ordoš skóre na 4:1. Další zápas se hraje hned v úterý 27. února od 18 hodin jako předehrávka 50. kola TELH.
26.02.2018 18:00, Tipsport extraliga - 11. kolo

Bílí Tygři Liberec

Will – Pyrochta, Ševc, Kolmann, Šmíd, Jánošík, Derner – Jašek, Jelínek, Krenželok – Bulíř, Redenbach, Kvapil – Bakoš, Filippi, Vlach – Lakatoš, Bližňák, Ordoš
4

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Šidlík, Kajínek, de la Rose, Zdráhal, Bryhnisveen, Suchánek, Váňa – Čachotský, Zeman, Jiránek – Rys, Skořepa, Seman – Žálčík, Hamill, Anděl – Rabbit, Hubáček, Diviš
1
Branky a nahrávky: 4. Krenželok (Jašek, Šmíd), 15. Šmíd (Lakatoš), 35. Kvapil, 60. Ordoš (Derner, Jánošík) – 24. Jiránek (Váňa, Zeman). Rozhodčí: Lacina, Kika – Hynek, Kis. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 5067. Střely na branku: 31:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

Průběh utkání

Ještě před úvodním vhazováním se zaplněná Home Credit aréna rozloučila symbolickou minutou ticha s Milanem Černým. Bývalý asistent trenéra Bílých Tygrů a hlavní kouč Benátek nad Jizerou zemřel po těžké nemoci ve středu 21. února ve věku 54 let. Svěřenci Filipa Pešána od prvních minut hýřili aktivitou. Skóre otevřel rychlou bekhendovou ranou na přední tyč Lukáš Krenželok a krátce před přestávkou rozvlnil jihlavskou síť také Ladislav Šmíd, jehož nenápadná rána Kořenáře dokonale překvapila.

Po přestávce se však Dukla začala čím dál více osmělovat a za svou snahu byla odměněna gólem. Váňovo nahození od modré čáry nasměroval za Willova záda šikovnou tečí Tomáš Jiránek. I po čtyřiceti minutách ale Bílí Tygři odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem. Svižnou střelou nad beton jihlavského gólmana skóroval Marek Kvapil, který zvýšil už na 3:1. Blýskl se i Roman Will, jenž lapil samostatný únik Filipa Semana.

V úvodu třetí části Dukla svůj nápor oddalovala, a tak se činili spíše liberečtí hráči. Slibná akce Dominika Lakatoše však skončila jen na tyči jihlavské svatyně, proti další dobré šanci Šmída zasáhl vzápětí brankář Kořenář. Svou aktivní hrou šelmy nedovolily soupeři žádný souvislejší tlak a v posledních minutách si pečlivě hlídaly náskok. Ten ještě na poslední chvíli zvýraznil bekhendovou dorážkou Jan Ordoš, a tak se Bílí Tygři mohli radovat z vítězství 4:1.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Chtěli jsme do zápasu vstoupit koncentrovaně, což se nám povedlo. Měli jsme výpadek ve druhé třetině, kdy to Jihlava málem dotáhla k remízovému stavu. Díky Romanu Willovu a gólu z brejku se nám naopak podařilo odskočit a ve třetí třetině jsme to udrželi. Zítra bude Jihlava lepší a my také!

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že jsme nezačali vůbec dobře. Dostali jsme dva slepené góly. Pak jsme sice ve druhé třetině dali kontaktní branku, ale místo toho, abychom vyrovnali, jsme de facto z protiútoku dostali gól na 1:3. To bylo rozhodující, domácí už si to pak pohlídali.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie