3:1
(2:0, 0:1, 1:0)

Jihlava podala proti Kometě lepší výkon než v předchozím utkání, na výhru to ale nestačilo

17.08.2017 / Roman Zajíček

První třetina dalšího přípravného zápasu Dukly, tentokráte na ledě Komety, patřila domácím hokejistům. Brňané se prosadili hned dvakrát, když se trefil Hynek Zohorna a Martin Dočekal. Druhá část vyšla Jihlavě lépe. David Kajínek utěšenou ránou snížil a nedlouho poté chytil Lars Volden trestné střílení. Těsný náskok domácích se Dukla pokoušela stáhnout v závěru zápasu, kdy zkusila risk v podobě hry bez gólmana, ale Kometa trefila opuštěnou klec - 3:1.
17.08.2017 18:00, Přípravné zápasy - 3. kolo

HC Kometa Brno

Dostál – Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Mikyska, Dujsík, Süss – Káňa, Němec, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Havránek, Dočekal, R. Zohorna – Střondala, Plášek, Gajarský
3

HC Dukla Jihlava

Volden – Šidlík, Půža, Suchánek, Bryhnisveen, Zdráhal, De la Rose, Ulrych Kajínek – Macík, Diviš, Hubáček, Semorád, Zeman, Anděl, Surovka, Čermák, Žalčík, Skořepa, Čachotský, Jiránek
1
Branky a nahrávky: 6. H. Zohorna (Nečas), 14. Dočekal (Gajarský, Plášek), 60. Štencel – 28. Kajínek (Skořepa). Rozhodčí: Čech, Skopal – Komínek, Otáhal. Vyloučení: 7:9, navíc Haščák (KOM) a Hubáček (JIH) oba 10 min. OT. Bey využití V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Úvod zápasu patřil hostům, kteří se tlačili před Dostála a po nepříjemném odrazu od mantinelu se kotouč dostal k Čachotskému, který trefil tyč mladého sedmnáctiletého brankáře. Na druhé straně se Kometa pozvolna dostávala do tempa a hrozila po pěkných kombinacích. Jednu z nich využil po odrazu před bránou Hynek Zohorna - 1:0.

Hrál se svižný hokej, který se ani nemusel přerušovat a zbytečně kouskovat. Ve 14. minutě bylo pro Brno ještě veseleji, nejlepší střelec přípravy Martin Dočekal dostal od Gajarského přihrávku mezi kruhy a Voldena překonal mezi betony - 2:0. Na pátém gólu "Doda" asistovali premiérově za Kometu Karel Plášek a Adam Gajarský. Ve druhé části měla Jihlava k dispozici dvě slepené přesilovky a vytvořila si před Dostálem mírnou převahu. Sice se už hrálo v pěti, přesto od modré napřáhl bek David Kajínek a jeho pumelice skončila v síti Dostála, který toho mnoho neviděl - 2:1.

Za polovinou utkání dostal parádní přihrávku Gajarský od spoluhráče Pláška, jel sám na bránu a byl jasně zahákován. Adam Gajarský zkusil kličku do bekhendu, ale neuspěl. Tradičně bouřlivé brněnské hlediště ještě víc rozproudil nešetrný zákrok Ulrycha u mantinelu na domácího Střondalu. Starší hráči se mladého talentovaného hráče zastali a Marcel Haščák dal co proto v pěstním souboji Radkovi Hubáčkovi. Každopádně šestnáctiletý Střondala odjel na vyšetření do nemocnice. Zákrok na jeho osobu potrestán nebyl, tresty se rozdávaly pouze za vzájemné potyčky.

Ve třetí části se hodně bojovalo o střední pásmo, šancí k vidění mnoho nebylo. Kometa se dobře bránila a s mladým mužstvem zvládala oslabení. Navíc mohla udeřit Martinem Dočekalem, který pět minut před koncem třetí dvacetiminutovky pálil z levého kruhu těsně vedle. Účastník letošního mistrovství světa Lars Volden se za kotoučem jen ohlédl. Dukla zkusila v závěru power-play, ale místo pokusu o vyrovnání se do prázdné brány trefil obránce Jan Štencel - 3:1.

Po dohodě obou týmů se hrálo pětiminutové prodloužení, které ukončil po necelých třech minutách svižnou střelou k tyči Marcel Haščák. Jely se také tradiční nájezdy, v nich uspěli domácí Mallet a Tomáš Havránek. Za hosty pálil přesně pouze Žalčík a Kometa tak zvládla i dovednostní disciplínu.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný: S mladými kluky jsme spokojení. Ukázali nám, že když budou dál na sobě pracovat, bude mít Kometa o budoucnost postaráno. Martin Dočekal se rozstřílel a jen doufám, že mu to vydrží do mistrovských zápasů. Lukáš Dostál předváděl výborné výkony na Memoriálu a v utkání s Jihlavou svou formu jen potvrdil. Mrzí nás zranění Vojty Střondaly, který byl odvezen do nemocnice.

František Zeman: Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Proti tak kvalitnímu soupeři musíme hrát úplně jinak. Špatný pohyb, špatná rozehrávka, toho se musíme vyvarovat. Podíváme se na video, rozebereme si zápas a ukážeme hráčům chyby.