5:0
(2:0, 2:0, 1:0)

03.08.2017 / Tomáš Kalas

03.08.2017 18:15, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Srnský, Mareš, Hrabaň, Pražák, Vála, Krtek – Pospíchal, Waller, Adam – Peschout, Donda, Kadleček – Strnad, Hrbatý, Jindra – Strnad
5

BK Mladá Boleslav

Marek – Chujac, Kuchař, Horský, Linhart, Petržilka, Jirásek, Dlabola – Straka, Pawliczek, Tóth – Havelka, Křížek, Jindra – Dvořák, Foerster, Kučera – Kalaš, Šípek, Kerda
0
Branky a nahrávky: 6. Adam (Vála, Waller), 14. Krtek, 35. Srnský (Adam), 39. Waller (Adam, Peschout), 60. Krtek (Srnský). Rozhodčí: Polák – Mareček, Guth. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Střely na branku: 27:29. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

Utkání obou soupeřů začalo ve velkém tempu. Hrál se rychlý a svižný hokej, s minimem přerušení. Dukla měla v utkání mírně navrch a v šesté minutě přišel gól. Jihlava využila přesilovku, Dominik Adam byl na konci kombinace a domácí se tak ujali vedení. Další šanci měl v jedenácté minutě Jindra, toho ale Marek v úniku vychytal. Duklu to nemuselo ovšem mrzet, o tři minuty později Aleš Krtek vsítil druhou branku domácích.

Druhá třetina začala podobně jako ta první, střety hráčů nabíraly postupně větší intenzitu. Mladá Boleslav mohla snížit ve 32. minutě, to když Pražákovi uskočil puk před domácí brankou, ale Šípka vychytal velmi jistý Šťastný. Jihlava toto potrestala o tři minuty později, kdy Adam byl sice faulován, ale dokázal posunout puk na Vladimíra Srnského a ten navýšil vedení domácích již na tři branky. Dukla nadále pokračovala v sebevědomém výkonu, nejdříve obrana hostí přežila dva závary v krátkém sledu, ale na kombinaci po ose Peschout - Adam - Waller už byla krátká. Joshua Waller byl tím, kdo zavěsil Markovi pod víko a zvyšoval již na 4:0 pro červenožluté barvy.

Ve třetí třetině se hra více vyrovnala, Dukla především bránila, Mladá Boleslav se snažila o vstřelení alespoň jednoho gólu. Tomu byla nejblíže ve 48. minutě, kdy střilel Chujac, následnou dorážku ale stačil Šťastný zlikvidovat. Minutu před koncem se domácí dočkali pátého gólu, Aleš Krtek propálil vše před sebou a upravil tak na konečný stav Dukla Jihlava - Mladá Boleslav 5:0.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Výsledek 5:0 nesvědčí o dobré obraně a pokud nedáme góly, tak nemůžeme vyhrát. Je to začátek přípravy a víme, na čem máme pracovat. Hráči k tomu musí přistoupit tak, aby byli lepší v zakončení a zápasy nekončily takovým rozdílem jako dnes.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas byl určitě lepší, než ten předchozí proti Hradci Králové, nedovolil nám tolik věcí jako dnes Mladá Boleslav. Ale bylo tam zlepšení v pohybu, bruslení, v osobních soubojích a samozřejmě ve střelbě i zakončení. Výborný výkon podal ve druhém zápase náš brankář Dan Šťastný. Byly tam rezervy v obranné činnosti, na tom musíme zapracovat, ale jinak spokojenost s dnešní hrou a výsledkem.