6:2
(1:1, 2:0, 3:1)

23.08.2017 / Tomáš Kalas

23.08.2017 17:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Srnský, Mareš, Pražák, Hrabaň, Vála, Havelka – Mejzlík, Adam, Jindra – Peschout, Kadleček, Strnad – Donda, Slabý, Hrbatý – Strnad
6

HC Kometa Brno

Šindelka – Krejčí II, Slabý, Jurnečka, Kučera, Rafaj, Kowalczyk – Šimánek, Süss, Hasoň – Plášek, Frydrych, Matula – Krejčí I, Svoboda, Růžička – Čejka, Nejedlý, Šmahel – Künst
2
Branky a nahrávky: 7. Peschout (Kadleček, Strnad), 34. Strnad (Mareš), 37. Mareš (Adam), 48. Peschout (Strnad), 52. Kadleček (Vála, Hrabaň), 57. Hrbatý (Slabý) – 19. Čejka (Svoboda), 47. Frydrych (Svoboda, Slabý). Rozhodčí: Suchý – Čurilla, Jeletz. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Průběh utkání

Domácí junioři chtěli prolomit sérii porážek, ale proti Kometě to zpočátku nevypadalo na dobrý výsledek. V prvních pěti minutách byla hra velmi rozkouskovaná a Brno bylo tím týmem, který více držel puk. Jenže si nevytvářelo žádné vážné šance a Dukla se tak ujala vedení zásluhou Richarda Peschouta. Peschout neměl problém doklepnout za brankovou čáru střelu Kadlečka, která propadla Šindelkovi výstrojí. Po gólu byla Jihlava rázem aktivnější a převzala otěže utkání. Šance měla, ale doplatila na svou produktivitu a Kometa trestala. Jakub Čejka byl sice mírně přidržen, ale pokračoval ve své akci, což se mu vyplatilo. Třetina se následně dohrávala výhradně na útočné polovině hostí, dalšího gólu se diváci už v první třetině nedočkali.

Druhá třetina začala podobně jako ta první, Kometa byla více na puku. Svoji mírnou převahu mohla korunovat gólem, Matula si ovšem vylámal zuby na Šťastném. Nejdříve neuspěl s dorážkou Šimánkovy střely, o pár sekund později bránu v dobré pozici netrefil vůbec. Ve hře přibývalo osobních soubojů, byl k vidění větší důraz, a i když měli domácí místy problém s rozehrávkou, opět šli do vedení. Čejka byl obrán o puk Marešem, který vyslal dopředu Milana Strnada, který řešení celé situace vzal na sebe a vrátil domácím gól navíc. V 36. minutě byl hostující Růžička nejdříve vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl, rozhodčí se ale ještě jel ujistit na střídačku. Slabý měl opravdu tržnou ránu v obličeji a domácí tak měli k dispozici 4 minuty přesilovky 5 na 4. První část přesilovky sehráli Jihlavští bravurně a po necelé půlminutě mohli jít do dvougólového trháku, ale Pražák nezasunul puk do prázdné brány. O 20 sekund později bylo zase na stadionu veselo, Adam předložil puk Lukáši Marešovi a ten se nemýlil. Druhá dvouminutovka z přesilovky nabídla šance jak Peschouta, tak Strnada, další trefu to ale nepřineslo.

Do třetí části si Brno přeneslo přesilovku, nevytvořilo si ale žádnou velkou šanci a Šťastný neměl moc práce. Další početní výhoda pro hosty přišla v 45. minutě, když Jindra hákoval. Zpočátku přesilovka vypadala všeljak, modrobílí měli problém s usazením se v pásmu. Sekundu před koncem přesilovky střílel Svoboda, jeho střela sice šla nad, ale Šťastný zasáhl a puk mu přešel přes rameno. Do branky poté už jenom sklepával Lukáš Frydrych. Naděje hostům vydržela jenom 73 sekund, Richard Peschout prostřelil Šindelkovi puk mezi nohama. Utkání získalo více na důrazu a agresivitě, z čehož plynuly různé strkanice. Jihlava ale byla lepší a převahu korunovala dalším gólem, kdy střelu Vály od modré tečoval v předbrankovém prostoru Slavomír Kadleček. Když o čtyři a půl minuty později přidával šestý gól Adam Hrbatý, bylo jasno, že Dukla zvítězí. Do konce utkání se žádné další šance neudály, a tak junioři prolomili sérii porážek a Kometu porazili 6:2.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Z naší strany byly pasáže, které odpovídaly alespoň nějaké úrovni, ale byly tam i věci, kde jsme hráli strašně naivně a soupeři jsme dovolili skórovat. My jsme tedy museli dotahovat, ale Dukla má strašně zkušený mančaft a pohlídala si to.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První dvě třetiny z naší strany byly nemastné, neslané, třetí třetina pak už snesla přísnější měřítko. Kluky jsme samozřejmě pochválili, po dlouhé době výhra, ale tempo, jaké bylo v těch prvních dvou třetinách, by do soutěže určitě nestačilo. Od příštího týdne budeme chtít, aby kluci hráli naplno od začátku a utkání tím zlomili.