3:1
(1:0, 0:0, 2:1)

Mladší dorostenci v oslabené sestavě se ctí prohráli na půdě lídra z Hradce Králové

02.11.2017 / Patrik Soukup

Mladší dorostence čekal po dvou porážkách velice těžký protivník. Jihlava totiž cestovala na led vedoucího Mountfieldu HK, navíc bez pěti hráčů základní sestavy. Královehradečtí se dostali do vedení ve 13. minutě a poté Duklu pořádně držel gólman Marek Pavlas, jenž za celý zápas zneškodnil 46 střel. Poté kapituloval až během sedmi minut třetí třetiny a domácí tak rozhodli o svém vítězství. Čestný jihlavský gól vstřelil přesně minutu před koncem Marek Chvátal a upravil tak na konečných 1:3.
02.11.2017 15:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 13. kolo

Mountfield HK

Tichý – Pelda, Králik, Boukal, Havlíček, Naar, Perička, Pinkas – P. Moravec, Souček, Budina, Kašpar, Lang, Jušta, Pajer, Šlaicher, Šedivý, Hynek, Boštík
3

HC Dukla Jihlava

Pavlas – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Chvátal, Brož, D. Moravec, Winkler – Machovský, Zdarsa, Augusta, Havel, Kochrda, Polodna, Mihulka, Kravec
1
Branky a nahrávky: 13. Lang (Pelda, Kašpar), 47. Jušta (P. Moravec, Šedivý), 54. Lang (Pinkas, Naar) – 59. Chvátal (Havel, Brož). Rozhodčí: Micka – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 3:1, navíc Mihulka (JIH) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 49:17. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Hradec vstoupil do utkání aktivněji, napadal rozehrávku soupeře a vytvářel si šance. V oslabení Hradečtí pokračovali v nastoleném tempu a dokázali i v něm ohrozit Pavlase. V polovině první třetiny byl vyloučen hostující Mikeš, ani tato přesilovka nebyla využita. To ale domácí nemuselo mrzet, jelikož pár sekund po návratu Mikeše otevřel skóre zápasu Kryštof Lang díky dobré práci na brankovišti – 1:0.

Hra se poté trochu uklidnila. Další zajímavý moment měl na svědomí znovu až Lang, kdy se po přihrávce Kašpara ocitl volný mezi kruhy, jeho střelu si ale hostující brankář pohlídal. Nepříjemný moment si prožil obránce Marek Pelda, když obdržel zásah ramenem do hlavy. Hradecký obránce se dlouho nezvedal z ledu a byl v péči zdravotníků, nakonec však mohl pokračovat dál. Za tento zákrok vyfasoval Mihulka trest na pět minut a do konce utkání.

Přenesená přesilovka z první periody nepřinesla větší šanci a to Jihlavské nakoplo. Hosté zlepšili pohyb a obraz hry se vyrovnal. Výjimkou byla šance Peldy, který se ale nepomstil brankou. Jediný kdo usedl v druhé třetině na trestnou lavici byl Naar, ale ani Jihlava neukázala povedenou přesilovku a Hradec se bez problémů ubránil.

Dlouhou dobu byl bez práce Tichý, v 15. minutě ale musel být na pozoru proti samostatnému úniku Kochrdy, ten se mu podařilo vytěsnit na břevno svoji svatyně. Jihlava v protiútocích vycítila šanci a předvedla ještě několik podobných situací, nicméně hradecký brankář vše pochytal. Jedinou výraznější šancí domácích byl závar před brankou Pavlase, nikdo ale neprotlačil puk za brankovou čáru.

Poslední třetina začala přečíslením Jihlavy dva na jednoho, to ale nebylo povedené. Ve zbytku utkání už dominoval pouze Hradec. První velkou šancí bylo uvolnění Kašpara v předbrankovém prostoru, sám proti Pavlasovi neuspěl. Další akce už byla gólová, Šedivý projel mezi obránci a naservíroval puk Janu Juštovi, který na dvakrát procpal puk do branky – 2:0.

Hradec byl po této brance všude rychleji než jeho soupeř, což vyústilo v další šance. Nejprve se dostal do úniku Budina, kličkou do forhendu, ale neuspěl. To co se nepovedlo Budinovi, se podařilo o pár chvil později Kryštofu Langovi, který zužitkoval parádní přihrávku od Matěje Pinkase – 3:0. Hradec mohl přidat i další branky, místo toho ale svojí nedůsledností neuhlídal čisté konto pro Jakuba Tichého. Minutu před koncem upravil na konečných 3:1 dorážkou Marek Chvátal.

Ohlasy trenérů

Petr Luštinec (Mountfield HK): Dnešní utkání, to byl souboj naší ofenzívy s perfektní jihlavskou defenzívou a výborně chytajícím gólmanem. Dvě třetiny jsme bušili jak hluší do vrat, bohužel jsme to zúročili jen jedním gólem. Do poslední třetiny jsme šli s jinou taktikou, vysunuli křídla nahoru do středního pásma, roztáhli hru a podařilo se nám vstřelit dva góly. V závěru jsme bohužel jeden inkasovali, ale dotáhli jsme to do vítězného konce.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Vzhledem k tomu, že jsme byli bez čtyř hráčů a pátý se nám ještě vyfauloval, tak to kluci odmakali. Věděli jsme, že má soupeř kvalitu a je v tabulce tam, kde je. Bylo to vidět celý zápas, přehrával nás. Bohužel jsme nevyužili naše šance. Hradec nás přetlačil, byl produktivnější a to rozhodlo.