4:3
(1:1, 1:1, 2:1)

02.12.2017 / Michal Toman

02.12.2017 12:00, DHL extraliga juniorů - 22. kolo

HC Slavia Praha

Šorf – Antoš, Duda, Šmíd, Vobořil, Stark, Melovič, Valík – Furch, Kohút, Matějka, Patočka, Netolický, Šteiner, Klapka, Šilhan, Šergl, Jaša, Nedorost, Martínek
4

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Rašín, Srnský, Váňa, Trávník, Vála, Havelka – Kadleček, Najman, Adam, Heinrich, Mejzlík, Hrbatý, Vala, Waller, Slabý, Peschout, Norris
3
Branky a nahrávky: 18. Šergl (Jaša), 37. Furch (Patočka, Klapka), 49. Matějka (Šteiner, Duda), 59. Stark (Šteiner, Matějka) – 7. Najman (Rašín, Peschout), 38. Heinrich (Waller), 56. Heinrich (Mejzlík, Rašín). Rozhodčí: Čáp – Svobodová, Klouček. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 49. Střely na branku: 23:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Rašín vyslal do úniku Adama Najmana, jenž si najel až před Šorfa a bekhendem procedil kotouč mezi tyčkou a pravým betonem gólmana až do slávistické sítě. Pražané nezačali duel s jihlavskou Duklou zrovna ideálně a od 7. minuty prohrávali. Ve vlastní přesilovce je navíc musela o chvilku později zachránit tyč po rychlém protiútoku Kadlečka.

Bezmála dvě minuty před přestávkou se ale nakonec sešívaní dočkali vyrovnání. Jaša zavezl kotouč do útočné třetiny a následně jej předložil Janu Šerglovi, který z levého kruhu pálil na vzdálenější tyč a puk propadl Šťastnému až do sítě. A sešívaní skóre zápasu nakonec otočili. Aleš Furch dostal před brankou hodně času a prostoru. Všiml si toho Patočka, jenž mu nahrál od pravého mantinelu a prvně jmenovaný potom nadvakrát propasíroval kotouč za záda hostujícího gólmana.

Nedlouho nato bylo ale opět vyrovnáno, když našel Waller před domácí svatyní volného Aleše Heinricha. Ten se nemýlil a propálil Šorfa ranou do horních pater klece. Tři sekundy před pauzou mohl dát sešívaným znovu vedení Patočka, ale jeho pohotová dorážka z mezikruží skončila jen na pravé tyčce.

Na začátku třetí periody mohl dostat Duklu do vedení kapitán Mejzlík, ale puk mu v kýžený moment střely přeskočil čepel, a tak před prázdnou klecí promáchl. Do vedení se tedy dostali domácí. David Matějka ukázal na brankovišti velký přehled, když se k němu příhodně odrazila dorážka Šteinera. Mladý útočník nezazmatkoval a bez potíží doklepl kotouč do odkryté sítě.

Jihlavští ovšem dokázali za pár minut opět srovnat. Mejzlík se otočil s pukem u pravé tyčky a poslal jej na brankoviště, kde byl připraven Aleš Heinrich, který jen nastavil čepel hole a poslal kotouč do zívající domácí svatyně. Hosté mohli následně přidat ještě několik dalších branek, ale slávistický brankář Šorf všechny jejich šance zastavil a umožnil Davidu Starkovi, aby rozhodl o výhře Pražanů. Obránce červenobílých nejprve vypálil od modré mimo, ale celou akci dotáhl do konce a po dorážkách Matějky a Šteinera propasíroval puk do sítě.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Na kluky dolehla včerejší porážka s Brnem a v první třetině to bylo znát. Soupeř nás přehrával, propadali jsme, Dukla měla spoustu přečíslení. Naštěstí Jihlava svoje šance nevyužila, i když si jich v první třetině vypracovala spoustu. Od druhé třetiny se hra srovnala, místy jsme hráli slušně, ale celkově nám zápas moc nevyšel. Nejdůležitější ale je, že jsme to nakonec urvali a vybojovali tři body. Především musíme poděkovat brankáři Šorfovi, který podržel mužstvo fantastickým způsobem.“

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Klukům můžeme za předvedenou hru jenom poděkovat. Nemyslím si, že vyhrál lepší tým, spíš naopak. Podle mě jsme byli šedesát minut lepší, vypracovali jsme si spoustu šancí, ale neproměnili jsme je a dostali jsme ze čtyř inkasovaných branek tři naprosto zbytečné, které padly po hrubých chybách v obraně. Celkově jsme ale podali výborný výkon, z naší strany to byl skvělý zápas, ale bohužel jedeme domů s nulou a Slavii můžeme jen pogratulovat k výhře.“