1:8
(1:1, 0:3, 0:4)

06.10.2017 / Pavel Křivan

06.10.2017 15:00, Extraliga staršího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Trávník, Marek, Veleba, Svoboda, Piskač, Barák, Sapík – Vala, Najman, Juda, Úlovec, Pigl, Filip, Daňhel, Krajíček, Brož, Kardoš, Zadražil, Trnka
1

EHC RedBull Salzburg

Mnich – Alanov, Zündel, Hadamczik, Pasanen, Wirth, Obu, Menner – Linder, Lobach, Hede, Rebernig, Schütz, Dube, Huber, Barinka, Jentzsch, Schitz, Vogt, Stewart, Peterka
8
Branky a nahrávky: 2. Daňhel (Brož, Veleba) – 11. Barinka (Hadamczik), 26. Schitz (Zündel), 29. Peterka (Pasanen), 32. Barinka (Peterka), 41. Peterka (Barinka), 45. Schütz (Dube, Huber), 50. Jentzsch (Pasanen, Peterka), 58. Jentzsch (Barinka). Rozhodčí: Skopal – Nechvátal, Reich. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 133. Střely na branku: 16:32. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:8.

Průběh utkání

V úvodní třetině jsme byli svědky dvou branek. Do utkání vstoupila lépe domácí Dukla, kdy v druhé minutě poslal do vedení domácí Matěj Daňhel. Vyrovnání přišlo v přesilové hře Salzburgu, kdy za hosty vyrovnal v 11. minutě Marcel Barinka. Oba celky prozatím hráli vyrovnanou partii. Jihlava se více tlačila před bránu, ale soupeř ze Salzburgu byl více na puku a snažil se kombinovat. Žádná branka však v první třetině nepadla, a tak výsledek byl nerozhodný 1:1.

V druhá části jasně dominoval soupeř ze Salzburgu. Jeho pohyb na ledě byl pouze v jeho režii a to se podepsalo samozřejmě i na skóre zápasu. Nejprve v početní nevýhodě poslal Salzburg do vedení Edwin Schitz a po třech minutách navýšil skóre na rozdíl dvou branek John Jason Peterka. Ve 32. minutě navýšil skóre druhým gólem v zápase Marcel Barinka. Soupeř tedy zaslouženě vedl po dvou třetinách na ledě Jihlavy 4:1.

Závěrečná třetina se odehrávala ve stejném duchu jako druhá část. Hned v úvodu poslední třetiny navýšil skóre John Jason Peterka a Salzburg rozjel další kanonádu pro jihlavské mladíky. Jednoznačně Jihlavu přehrál ve všech směrech. Autory branek se pak stali v 45. minutě Justin Schütz, v 50. a 58. minutě uzavíral výsledek na konečných 8:1 pro Salzburg Mario Riccardo Taro Jentzsch.

Ohlasy trenérů

Teemu Levijoki (EC Red Bull Salzburg): Zápas nebyl tak jednoduché, jak ukazuje výsledek. Nezačali jsme tak dobře, protože se Dukla dostala do vedení. Navíc to byl od začátku boj o každý kousek ledu, jelikož jsme hráli na menším hřišti, než je obvyklé. Ale to jsme věděli. První třetina nebyla tak dobrá, ale druhá nám vyšla lépe. Důležité bylo, že jsme během prvních šesti minut druhé části přestáli tři naše oslabení a nedovolili Dukle skórovat. Při třetím oslabení se nám podařilo dát gól a dostali jsme se do vedení, které jsme pak zvýšili. To byl hlavní moment zápasu. Kdyby potom Jihlava využila své dvě příležitosti, byl by zápas samozřejmě těžší.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi, že máme možnost hrát takové těžké zápasy. Doufám, že nám otevřou oči. Odehráli jsme kvalitní první třetinu. Pak nám bohužel někteří hráči možná odešli fyzicky. Nicméně největší problém vidím v bruslení. Bruslařsky se náš mančaft, až na pár hráčů, nemůže Salzburgu vůbec rovnat, a tam vše začíná. Pokud nemáte bruslení, tak nemůžete navazovat další věci. Výhra Salzburgu je zasloužená. Za stavu 1:4 jsme možná mohli trošku korigovat. Měli jsme dvě obrovské šance ke snížení na 2:4, čímž bychom se vrátili do zápasu, ale nevyužili jsme je. Ve třetí třetině jsme strašně brzy inkasovali. Soupeře to poslalo tím správným směrem a nás to naopak psychicky totálně položilo... Vítězství Salzburgu je zasloužené, gratulujeme mu, a příště mu budeme chtít být důstojnějším soupeřem.