4:1
(1:0, 0:0, 3:1)

24.08.2017 / Tomáš Kalas

24.08.2017 11:30, Přípravné zápasy staršího dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Trávník, Piskač, Křišta, Marek, Smolko, Barák – Vala, Juda, Úlovec – Daňhel, Krajíček, Brož – Trnka, Svoboda, Kardoš
4

BK Havlíčkův Brod

Krejčí D. – Krejčí M., Pejchal, Dvořák, Dudycha, Adam, Škareda, Brdíčko – Křehlík, Kohout, Kulhánek – Vaňous, Cachnín, Tecl – Pokorný, Koštál, Dudek – Houdek, Rybáček
1
Branky a nahrávky: 1. Krajíček, 43. Úlovec (Trávník, Vala), 45. Vala, 51. Brož (Smolko, Vala) – 42. Kulhánek (Kohout). Rozhodčí: Sibera – Havelka, Mareček. Vyloučení: 3:1. Bez využití Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

Hosté chtěli oplatit Dukelským porážku z minulého pátku, kdy prohráli doma 2:3, domácí zase měli touhu navázat na toto utkání a vyhrát podruhé nad rivalem. Dle toho vypadala i první třetina, kdy hrály oba týmy ve vysokém tempu a nasazení. Zpočátku měl více ze hry Havlíčkův Brod, neboť byl důraznější, co se týče předbrankového prostoru. Své šance ale zahazovali. Do vedení mohli jít hosté v 6. minutě, kdy střílel Tecl a odražený puk mohl dorazit do branky Vaňous, Krejčí ale zasáhl betonem. V 7. minutě, kdy se opět k Teclovi dostal puk, mohl Brod zužitkovat šanci, na domácího gólmana si Tecl nepřišel a v následném závaru ztratil rozhodčí puk z dohledu a přerušil tak hru. V 11. minutě nedokázal Brod vyhodit z pásma, vyhození zachytil Marek, který postrčil na Jakuba Krajíčka. Nabídnutou šanci zužitkoval a domácí tak byli ve vedení. Od tohoto gólu postupně přebírala Jihlava iniciativu, v 15. minutě nastala nepřehledná situace před brankou hostí, Krajíček nalezený puk poslal napříč brankovištěm, žádný z jeho kolegů ale puk do branky neposunul. Do konce první třetiny se nic zajímavého neudálo, a tak šla do kabin spokojenější Dukla, která vedla jednobrankovým rozdílem.

Druhá třetina začala opožděně, neboť hostující brankář reklamoval stav ledu u svého brankoviště. Tempo z prvního dějství ochablo, lépe do třetiny vstoupila Dukla, která hostům moc nepůjčovala puk. Za zmínku stojí situace v 26. minutě, kdy si Daňhel potáhl puk a vystřelil, k jeho smůle ale trefil spojnici tyčí. Hostující trenér nebyl spokojen s projevem svých svěřenců a snažil se je vyburcovat oddechovým časem. Bruslaři srovnali hru a taktéž si vytvářeli gólové šance. V 34. minutě Kohout z úhlu trefil jenom břevno a o minutu později ujel všem Pokorný, který nezakončil dobře a brankář Krejčí si připsal důležitý zákrok. Na druhé straně se před brankářem ocitl Piskač, hostující brankář Krejčí ho ale taktéž vychytal. Druhá třetina nabídla tedy dost šancí, ale žádná nebyla gólová.

Poslední část utkání začal lépe Havlíčkův Brod. Již po 72 sekundách si totiž Tomáš Kulhánek zpracoval přihrávku od Kohouta a vystřelil přímo do pravého horního rohu. Pokud se někomu mohlo zdát, že domácím to může způsobit problém, mýlil se. Ve 43. minutě totiž ujeli do brejku Trávník s Úlovcem, a Jan Úlovec byl tím, kdo zakončoval přesně. To byl zlomový moment utkání. Když o 95 sekund později se individuálně prosadil Tomáš Vala, bylo definitivně rozhodnuto. Jihlava totiž nikam hosty nepouštěla a sama si vytvářela šance. V 51. minutě ujeli Smolko a Vala do tandemu, při zakončování byl Smolko stažen na zem. U odraženého puku byl ale včas Vítězslav Brož, který zatížil konto hostujícího týmu další brankou. Červenožlutí si tvořili další šance, jenže Piskač puk do prázdné branky nezasunul a Daňhel trefil pouze břevno. Jihlava tak navázala na předchozí výhru nad Havlíčkovým Brodem a doma vyhrála 4:1.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): Do utkání jsme měli dobrý vstup, ač bylo v podvědomí hráčů, že nebyla dnes Dukla kompletní, na to se ale nehraje. V prvních 10-12 minutách jsme měli tři, čtyři tutové šance, nedali jsme. Soupeř nás potrestal gólem a od druhé třetiny byl lepší. Dukla lépe bruslila, kombinovala a, když to takhle řeknu, my jsme nebyli moc důstojným soupeřem. Ale i takovéhle zápasy se vyskytnou a my odehráli dnes nejslabší výkon.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): S výkonem jsme dnes spokojeni, byli jsme v odlišné sestavě, kluci mě přijemně překvapili. Nicméně v první třetině můžeme být rádi, že jsme odcházeli s jednogólovým náskokem. Od druhé třetiny to mělo stoupající tendenci a v třetí třetině už jsme Brod k ničemu nepustili. Vítězství je zasloužené a musím vyzdvihnout výkon gólmana mladšího dorostu. Je vidět, že pan Dršata je trenér na svém místě a dělá to dobře.