2:1
(0:0, 1:1, 1:0)

Třetí přípravný zápas mladší dorostenci Dukly zvládli, Dynamo porazili 2:1

04.08.2017 / Tomáš Kalas

Ve třetím přípravném utkání sezony přivítali mladší dorostenci Dukly soupeře z týmu HC Dynamo Pardubice. Od první minuty se hrál svižný hokej. Dukla měla více šancí, ale první udeřily Pardubice zásluhou Daniela Hledíka. Ve 24. minutě srovnal Tomáš Chlubna, který tečoval Menšíkovu střelu. Utkání se v posledním dějství přiostřilo, Dynamo nevyužilo 46 sekund přesilovky 5 na 3 a Dukla toto potrestala v 55. minutě, kdy byl David Polodna nejprve podražen, ale puk se doklouzal do brány a Jihlava tedy vyhrála 2:1.
04.08.2017 16:30, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí (33. Pavlas) – Brož, Vranka, Chvátal, Sapík, Winkler, Moravec – Havel, Polodna, Mihulka – Čermák, Kochrda, Augusta – Zdarsa, Menšík, Chlubna
2

HC Dynamo Pardubice

Batěk (30. Kraus) – Nedělka, Hrádek, Kaštánek, Heliger, Votava, Kubíček, Školoudík – Kloz, Hebek, Herčík – Marha, Rouha, Hledík – Ruda, Tomek, Hrdlička – Prýl, Paleček, Šťastný
1
Branky a nahrávky: 24. Chlubna (Menšík, Polodna), 55. Polodna (Chlubna) – 21. Hledík (Rouha). Rozhodčí: Kotlík – Mareček, Ryšavý. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Zápas začal náporem Dukly a ve velkém tempu. Již v první minutě mohl skóre otevřít z dorážky Menšík, ten ale trefil pouze pravou tyč. O půl minuty později Zdarsa z dobré pozice trefil pouze hostujícího brankáře Baťka. Po úvodním tlaku se hra mírně zklidnila a vyrovnala, Dynamo mohlo jít do vedení, jenže Votava svůj únik neproměnil v gól. Domácí toto mohli potrestat o dvě minuty později, kdy Polodna nepřekonal nadvakrát Baťka, na druhé straně Dynamo nepřetavilo v gól závar před domácí brankou. Oba týmy byly nadále při chuti a v 11. minutě Menšík nezužitkoval další únik. Po klidnější pasáži přišla chvíle v 18. minutě, kdy Moravec udělal chybu ve středním pásmu a Hrdlička se vydal vstříc Krejčímu. Stav utkání po první třetině zůstal 0:0.

Druhá část začala mnohem lépe pro Dynamo, po odrazu od brusle domácího hráče hostující Rouha přihrál puk Danielu Hledíkovi a ten se nemýlil. Jihlava si spravila chuť o tři minuty později, tečovaná střela Menšíka Tomášem Chlubnou přeletěla lapačku hostujícího Baťka a bylo srovnáno. Dokonce se mohli domácí ujmout vedení, jenže Chlubna nedokázal zasunout puk do brány, Batěk totiž nechal beton v brankovišti. V polovině utkání oba trenéři prostřídali brankáře a hned se musel nováček v brankovišti Pardubic, Kraus, ohánět, neboť červenožlutí měli dobré šance v závaru před bránou.

Třetí třetina nabídla o poznání klidnější tempo i tvrdší hru, tvrdých osobních soubojů nastalo během třetí třetiny hned několik. Hosté mohli v 51. minutě skórovat, neboť po vyloučení Menšíka a Vranky dostali 46 sekund přesilovky 5 na 3, tu ale nevyužili. A tak Jihlava v 55. minutě rozhodla. David Polodna najížděl mezi kruhy na bránu, hostující obránce Kaštánek ho podrazil, ale puk doklouzal až do brány. Na konci utkání to ještě hráči z města perníku zkoušeli v šesti, měli dobrou šanci, jenže Marha puk nezpracoval ideálně, a tedy výsledek utkání vyzněl lépe pro Duklu - 2:1.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Kluci předvedli výkon, který už snese měřítko extraligy. Bylo to vyrovnané utkání, kde rozhodovala každá chybička. Myslím si, že utkání splnilo to, co jsme chtěli vidět, samozřejmě se objevily i místy nedostatky, chyby a rezervy, nicméně jsme viděli i věci, které již trénujeme. Bylo to super utkání a myslím si, že takových utkání je v přípravě potřeba víc.

Josef Marha (HC Dynamo Pardubice): Zápas měl tempo, byl to spíše boj, led nebyl nic moc, ale to je asi tak všude. Bylo to ubojované, dali jsme gól, byl to přípravný zápas, nemůžeme z toho dělat závěry, my musíme makat a jít dál.