2:3p
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)

20.01.2018 / Šimon Albrecht

20.01.2018 16:00, Extraliga staršího dorostu - 30. kolo

HC Kometa Brno

Holata – Vězník, T. Sedláček, Mlčák, J. Sedláček, Vašíček, Gloz, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Malý, Zajíček, Rašovský, Kavický, Kadlic
2

HC Dukla Jihlava

Juřička – Křišta, Piskač, Veleba, Smolko, Sapík, Marek, Zvěřina – Brož, Úlovec, Zadražil, Krajíček, Kardoš, Filip, Juda, Menšík, Pigl, Trnka, Barák, Svoboda
3
Branky a nahrávky: 32. Minárik (Kadlic, Mlčák), 60. Minárik (Kavický) – 29. Barák (Krajíček, Marek), 44. Krajíček (Pigl), 63. Krajíček (Menšík). Rozhodčí: Cik – Husák, Šustr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 30:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Utkání se hned z kraje první třetiny neslo ve velice svižném herním tempu. Kometa měla od prvních minut navrch. Svého soupeře nejen přestřílela, ale byla aktivnější i v osobních soubojích. Oba týmy se dostávali do dobrých šancí, ale trápila je koncovka. Celou třetinu byl k vidění rychlý a pohledný hokej, ale do šaten se šlo za bezbrankového skóre.

Druhá dvacetiminutovka byla o poznání zajímavější. Dukla začala hrát výrazně aktivněji a šance obou celků začaly být čím dál tím nebezpečnější. V 25. minutě dokonce jeden z brněnských hráčů dopravil puk do sítě, ale gól nemohl být uznán, protože si přitom počínal nedovoleným zákrokem. Kometa byla stále aktivnějším týmem a dokonce nastřelila tyčku. Ale jak se říká. Nedáš, dostaneš! Nedisciplinovanost obránců Komety znamenala první jihlavský gól. Krajíček nahrál před bránu úplně volnému Martinu Barákovi, který rozvlnil síť poprvé v zápase. Každý viník se však dočká trestu. Dva jihlavští hráči si v krátkém časovém úseku počínali faulem a Brno čekala téměř minutová přesilovka pět na tři. Kometa se šance chopila skvěle a parádní akcí, na jejímž konci byl Marek Minárik, srovnala stav zápasu. 1:1! Druhá třetina se nesla stále ve vysokém tempu, ale branku již nepřinesla. Proto se šlo do šaten stále za nerozhodného stavu.

Třetí perioda byla ve znamení Dukly. Začala Kometu přehrávat a byla velice důrazná a silná na puku. Tady ta aktivita přinesla ve 44. minutě odměnu v podobě vstřelené branky. Jakub Krajíček se dostal k odraženému kotouči a nekompromisně zavěsil pod víko. Dukla začala dobře bránit střední pásmo a Kometě to dělalo značné problémy. Když se ale usadila v útočném pásmu, tak byla vskutku nebezpečná. Během necelých tří minut zazvonila na jihlavské straně dvakrát tyčka a gólman Juřička byl v tomto zápase šťastným mužem. Když už se zápas schyloval ke konci a vypadalo to, že si Jihlava odveze všechny tři body, tak se v poslední minutě zápasu stal domácím hrdinou opět Marek Minárik, který okamžitě po buly svojí dělovkou prostřelil úplně všechno, co mu stálo v cestě - 2:2. A tak muselo rozhodnout prodloužení.

V prodloužení měla navrch Kometa, která si vytvořila v útočném pásmu několik slibných šancí. Ale jak to v prodloužení tři na tři bývá, jedna individuální chyba může rozhodnout zápas. Tak to bylo starším dorostencům osudné. Marek Minárik ztratil puk na modré čáře, kterého se vzápětí chopil Matouš Menšík a v přečíslení dva na jednoho nahrál svému spoluhráči Jakubu Krajíčkovi, který rozhodl zápas a vystřílel Dukle, svými dvěma góly, dva body - 2:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Po nucené pauze jsme dnes po dlouhé době okusili zápasové tempo a bylo znát, že jsme nějakou dobu nehráli utkání. Dvě třetiny byl soupeř aktivnější a ve hře nás držel skvěle chytající gólman. V samotném závěru jsme po standardní situaci přišli o těsné vedení, nicméně prodloužení jsme odehráli tak, jak jsme si řekli. Za dva body jsme po tak dlouhé zápasové pauze velice rádi.

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Celý zápas jsem málo bruslili, mohli jsem být více agresivní. Bylo to na Jihlavě znát, že tři týdny nehrála, ale my toho nevyužili. Prodloužení rozhodla individuální chyba, ale přesto jsme rádi za bod.