3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Mladší dorost v dalším derby body nezískal, prohrál v Havlíčkově Brodě

22.02.2018 / Ladislav Vácha

Jihlavští hokejisté nevstoupili do zápasu na půdě regionálního rivala z Havlíčkova Brodu dobře a v páté minutě poprvé inkasovali, když se trefil Josef Dáňa. Stejný hráč měl na konci druhé třetiny prsty ve druhém gólu domácích. Jihlavští hokejisté ve třetí třetině dokázali zásluhou Kevina Mikeše snížit na rozdíl jedné branky, ale v souboji nedávných spoluhráčů z Kraje Vysočina z úspěšné Zimní olympiády dětí a mládeže se nakonec radovali domácí, kteří ihned poté pojistili výhru třetí brankou - 3:1.
22.02.2018 15:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 32. kolo

BK Havlíčkův Brod

Král – Endl, Horáček, Kutlvašr, Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Vašák
3

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Chvátal, Růžička, Brož, Broža, Winkler – Zdarsa, Augusta, Machovský, Menšík, Čermák, Polodna, Pavelec
1
Branky a nahrávky: 5. Dáňa (Kutlvašr, Matula), 36. Dáňa (Prýl, Vyvial), 56. Trupl (Vašák) – 56. Mikeš (Augusta, Broža). Rozhodčí: Antonín - Musil, Mikoviny. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 22:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Mladí Bruslaři nezačali dobře, když už po šesti sekundách hry předvedl zbytečný faul obránce Adam Prýl a odpykával si dvouminutový trest za napadení. Dukla si sice vynutila značný tlak, ale územní převahu se jí nepodařilo přetavit ve větší šanci. Domácí se tak bez větších problémů ubránili. Už ve 3. minutě navíc mohli jít do vedení, ale Filip Vašák v samostatném úniku se svým bekhendovým blafákem neuspěl. V čase 4:31 už se však havlíčkobrodská družina radovala! Od Maxe Kutlvašra se dostal puk před bránu k Josefu Dáňovi, jehož svižný projektil našel skulinku mezi Krejčího betony. Přesilovku si potom vyzkoušeli i domácí, ale jihlavská defenziva v této náročné zkoušce obstála. Ve 12. minutě se nevyvaroval dalšího nedovoleného zákroku Adam Prýl a hosté zasypali brankáře Krále vydatnou sprškou střel, s nimiž si však fantom mezi tyčemi Bruslařů poradil.

Havlíčkův Brod byl v prostřední části nebezpečnější. Od 22. minuty se sice bránil po vyloučení útočníka Dymáka, ale soupeř nesehrál přesilovku moc dobře. Ve 27. minutě znovu ukázal obraně Dukly záda aktivní Filip Vašák, jenž vystihl špatnou rozehrávku jihlavských beků, ale tváří v tvář brankáři Krejčímu poslal svou dělovku jen do tyčky. Ještě větší příležitost měl zanedlouho na holi Patrik Vacík, když brankář Krejčí vyrazil puk po ráně Alexe Endla před své území a brodský útočník dorážel z bezprostřední blízkosti před zcela odkrytou bránou, jenže trestuhodně trefil jen tyčku! Největší šanci hostů si vytvořil Patrik Čermák, jenž v oslabení pelášil sám na brodskou bránu, ale gólman Král se proti němu vyznamenal. Domácí se tak dočkali až ve 36. minutě. Josef Vyvial nabil na modrou čáru Adamu Prýlovi, jehož nahození šikovně nastavil do cesty svou hůl Josef Dáňa a z mezikruží šikovně usměrnil kus černé gumy mimo dosah gólmana Krejčího.

Parta z Kotliny začala třetí periodu aktivně a vynutila si Mikešův faul. Měli sice na své straně územní převahu, ale při přesilovce se dostali v podstatě jen k teči Patrika Vacíka, jež však nezasáhla svůj cíl. Důležitý moment přišel v 50. minutě. Sám na bránu ujížděl Ondřej Broža, jenže k zakončení se vůbec nedostal, protože gólman Král předvedl úžasnou rybičku a vypíchl mu puk z hole. Dukla se však nakonec přeci jen dočkala kontaktní branky! Na začátku 56. minuty narýsoval Patrik Augusta z levého křídla krásný pas mezi kruhy volnému Kevinu Mikešovi, jehož rána z voleje zapadla přesně k levé tyčce gólmana Krála. Závěrečné drama? Ale kdepak! Za pouhých 43 sekund vysunul Filip Vašák do úniku Matěje Trupla, který vystřihl velkou hokejovou parádu. Gólmana Krejčího totálně vykoupal šikovnou stahovačkou a zasunul kotouč do sítě. Mladí Bruslaři už dvoubrankové vedení nepustili a slavili tak vítězství 3:1.

Ohlasy trenérů

Petr Beránek (BK Havlíčkův Brod): Znovu jsme do sestavy zařadili mladé hráče. Hrál i útočník Filip Vašák, na kterém bylo vidět, že chce hrát. Jeho výkon se mi líbil. První třetina byla z naší strany taková rozpačitá, ale od druhé třetiny už jsme začali hrát aktivněji. Bylo to hned vidět, a to jak na střelách, tak i tlaku, který jsme si vytvořili. Bohužel, naši útočníci znovu neproměnili spoustu šancí, i když puky létaly brankovištěm. Na góly se hrozně nadřeme. Beci, až na pár chyb, dnes odehráli zápas dobře. Na těch mladších je ještě trochu vidět, že se bojí hrát, ale řekl bych, že jinak to bylo dobré. Náš třetí gól byl opravdu výborný, po parádní stahovačce pod nohama. Přesně tohle trénujeme každé úterý na střeleckých trénincích a teď se nám to vrátilo. Doufám, že Matějovi Truplovi to dodá větší sebevědomí a bude v tom dál pokračovat.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): V dnešním zápase se všechny puky odrážely od nás, nedařily se nám osobní souboje a soupeř byl ve všem o krok napřed. Protivník využil všechny šance, co měl, a já mu gratuluji k vítězství.