Jihlavský trenér si v Ústí stěžoval na Ostravu

26.01.2006 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava dokázala poprvé v sezóně porazit Ústecké Lvy. Na ledě vedoucích Severočechů ve středu zvítězila vysoko 5:1 a v prvoligové tabulce si pojistila pátou pozici. Skvělý výkon podal v Ústí nad Labem především jihlavský brankář Jaroslav Suchan, který kryl 52 střel domácího týmu. O dva góly Jihlavy se postaral Oldřich Bakus, jednou se trefili Jonáš Fiedler, Jiří Dobrovolný a Marián Havel.

Dukla přicestovala do Ústí nad Labem i s novou posilou. Vůbec poprvé měl jihlavský dres obléknout ostravský Milan Baranyk. Jenomže Sareza si těsně před utkáním hostování svého útočníka rozmyslela a pětadvacetiletý hokejista tak strávil zápas pouze v civilu na střídačce. „Ostrava mě zklamala. Vše bylo domluvené, viděl jsem i podepsaný papír, že souhlasí s hostováním, ale nakonec to stopla. Vůbec nechápu proč. Beru to jako podraz,“ stěžoval si jihlavský kouč Aleš Polcar.

Zklamání z přístupu ostravské Sarezy mu ale bohatě vynahradili jeho svěřenci na ledě. Ústečtí Lvi sice Duklu v zápase přestříleli, ale z 53 pokusů dokázali proměnit pouhý jeden. Naopak Jihlava využila slabšího dne ústeckého brankáře Lukáše Sáblíka a ve 43. minutě vedla 3:1. „Už před zápasem jsme si řekli, že víme, že pouští blbý góly i z úhlu a dneska se to potvrdilo. Padly tam takové dva slepené a nám to pomohlo k vítězství,“ radoval se po utkání autor třetího gólu Marián Havel, pro kterého byla středeční přesná trefa teprve druhou v letošní sezóně. „Doufám, že mi pomůže. Čekal jsem na ní nějakých pětatřicet zápasů a jsem moc rád, že se to konečně povedlo.“

Jihlava nakonec vyhrála v Ústí 5:1, a to především proto, že se jí podařilo ubránit všech jedenáct přesilovek domácího týmu. „To je takové povzbuzení pro celé mužstvo a nastartuje ho i pro hru v pěti proti pěti. My jsme byli hodně vylučovaní hlavně v poslední třetině, ale já si myslím, že nám to spíš pomohlo. Mohli jsme v klidu vyhazovat puky přes všechny čáry a jim ten čas strašně rychle letěl. Bylo pro ně těžké něco vymyslet,“ prohlásil obránce Jiří Dobrovolný. Právě on v 55. minutě zakončil střelecký účet středečního duelu.

Zápas 43. kola nedohráli v Ústí nad Labem dva jihlavští hráči. V poslední třetině chyběli v sestavě Dukly obránce Pavel Staněk a útočník Daniel Hodek. „Pavel se necítil dobře a Dan Hodek měl natažené tříslo, proto jsme je raději nechali odpočívat. Potřebujeme, aby byli fit pro další důležité zápasy, které teprve přijdou,“ vysvětlil absenci dvou svých svěřenců v závěrečném dějství jihlavský lodivod Aleš Polcar.