Slovo jednatele Bedřicha Ščerbana po skončení sezony 2017/2018

26.04.2018 / KLUB

Extraligová sezona 2017/2018, ve které HC Dukla Jihlava po dvanácti letech hrála českou nejvyšší hokejovou soutěž, je minulostí. Stanovený cíl – záchranu v extralize – se bohužel nepodařilo naplnit. Během uplynulých dní nabídl klubový web rozhovor s kapitánem Tomášem Čachotským, hlavním trenérem Petrem Vlkem a ohlédnutí za tiskovou konferencí s jednatelem klubu Bedřichem Ščerbanem. Nyní si můžete přečíst i jednatelovo poděkování, které měl připravené již před úterní tiskovou konferencí.

Vážení sportovní přátelé,

dovolte mi, abych Vám všem poděkoval za podporu a pomoc v uplynulé sezóně.
Nemáme se za co stydět a můžeme mít hlavy vztyčené.
Pokud v minulosti někdo nevěřil, že dokážeme dostat Duklu do extraligy, tak jsme to všichni společně dokázali.
Pokud někdo nevěřil, že dokážeme hrát důstojnou roli v extralize, tak jsme to dokázali.
Naopak jsme sklízeli pochvalu za naše výkony a prezentaci v extralize.
Za to patří poděkování hráčům. Vážím si jejich přístupu. Tým jsme budovali na základě našich ekonomických možností. Během sezony se podařilo tým vhodně doplnit.
Chci tedy hráčům poděkovat za uplynulou sezónu.
Pokud někdo nevěřil, že Jihlava má extrémní zájem o hokej, tak to fanoušci prokázali.

Chci poděkovat městu Jihlava.
Rozdělili jsme si před sezónou úkoly. Město mělo na starosti připravit Horácký zimní stadion tak, abychom prošli licenční řízením pro účast v TELH. V podmínkách HZS se podařilo vybudovat zázemí pro extraligové týmy na dobré úrovni, ani zde jsme nedělali ostudu.

Poděkování patří i partnerům. Díky jejich podpoře bylo možno postavit tým, který dokázal hrát vyrovnané zápasy a i porážet týmy s mnohem vyšším rozpočtem a zvučnějšími jmény.

Chci poděkovat fanouškům. Dukla měla osmou nejvyšší návštěvnost v TELH. V přepočtu na počet obyvatel města jsme byli třetí. Do ochozů v Jihlavě si našlo cestu přes 150 tisíc fanoušků. Zápasy Dukly, i venku, navštívilo přes 325 tisíc lidí. Počet diváků celkem, tedy i u televizních a počítačových obrazovek, bez veřejné produkce a reportážních vstupů a pořadů, dosáhl čísla přes 4 miliony 350 tisíc.

Po posledním utkání to byl smutný pohled s bolestí na duši. Vidět hráče, kteří kolikrát hráli se sebezapřením, zlomeným nosem, nedoléčenými zraněními, opíchávanými ránami, aby necítili bolest, jak mají slzy v očích, to mrzelo. Museli čelit v průběhu baráže zaručeným zprávám, fámám, podezřením a pomluvám, které mohly mít původ u těch, jenž jim přáli neúspěch, a takto to chtěli ovlivnit v náš neprospěch.
Ale šli a dali vše za Duklu.

I mne to bolelo, mrzelo a stále jsem naštvaný a stále to bolí.

Naším cílem je ale okamžitě začít pracovat na nové sezóně. Začít stavět tým, který bude mít šanci na úspěch. Začít naplňovat rozpočet tak, abychom mohli takový tým postavit.

Děkuji všem za podporu. Věřím, že společně u Dukly zůstaneme a opět to dokážeme.

Bedřich Ščerban
jednatel HC Dukla Jihlava