Dukla uplatnila opci na odchovance Davida Čermáka

29.04.2018 / Tomáš Lysý

V posledním dubnovém týdnu odcházel ze sekretariátu Horáckého zimního stadionu s novou smlouvou také útočník David Čermák. Přesněji tedy s opcí, kterou Dukla na svého odchovance a jednoho z nejlepších hráčů předešlých dvou let jihlavské juniorky uplatnila. „Moc si vážím příležitosti hrát za Duklu i příští sezonu a věřím, že vrátíme extraligu zpátky do Jihlavy,“ hlásí devatenáctiletý útočník, který se nyní pilně připravuje na maturitu.
Jméno dalšího podepsaného útočníka a první odchody z klubu zveřejníme v pondělí 30.4.2018. Sledujte nejen web Dukly, ale i klubový Facebook a Twitter.

David Čermák si letošní premieru za A-tým odbyl v únorovém přípravném utkání proti Chabarovsku. Při porážce 1:2 zaznamenal asistenci. Foto: David Suchý

David Čermák je odchovancem jihlavského hokeje a v posledních dvou sezonách ukazuje výrazný instinkt střelce, když za juniory zaznamenal 46 přesných tref. V ročníku 2016/2017 rozvlnil v 38 zápasech za juniory síť soupeřů hned pětadvacetkrát a odbyl si premiéru v národním týmu do 19 let. Zároveň oblékl i dres A-týmu Dukly, za kterou nastoupil v 6 zápasech základní části a čtyřech utkáních postupové baráže.

Aktuálně devatenáctiletý hokejista prošel v letošní sezoně hned čtyřmi týmy. Nejvíce toho odehrál za jihlavské juniory, kde během 36 zápasů nasbíral 47 bodů (21+26). Okusil také druhou ligu za Moravské Budějovice nebo Pelhřimov, kde v šestnácti zápasech zapsal 11 bodů (4+7). Znovu se dostal i do A-týmu Dukly. Vedle již zmiňovaného přípravného zápasu s Amurem naskočil do třech utkání v play-out a týkala se jej také bohužel neúspěšná baráž. V ní odehrál 9 zápasů a vstřelil svůj premiérový gól za Duklu – ve druhém kole otevíral skóre zápasu na ledě Karlových Varů. V dalším průběhu soutěže o extraligu přidal i jednu asistenci.

David Čermák:

Věk: 19 let
Post: Útočník
Držení hole: Pravá
Zápasy v Dukle: 22
Góly v Dukle: 1
Asistence v Dukle: 1
Sezona 2017/2018:
A-tým Dukly: 12 zápasů, 2 body (1+1), 2 trestné minuty, účast na ledě -1
Junioři Dukly: 36 zápasů, 47 bodů (21+26), 26 trestných minut, +16
Moravské Budějovice: 3 zápasy, 0 bodů, 0 trestných minut, 0
Pelhřimov: 16 zápasů, 11 bodů (4+7), 0 trestných minut, 0

Foto: Markéta Křížová

Radost Davida Čermáka (ve žlutém druhý zprava) po tom, co zaznamenal svůj premiérový gól za A-tým Dukly. Foto: Jan Čech/hokejkv

Čtěte také:

MICHAL HLINKA JE DALŠÍM HRÁČEM, KTERÝ BUDE POKRAČOVAT V DUKLE. NĚKOLIK HRÁČŮ NAOPAK KONČÍ

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

OBRÁNCE DAVID KAJÍNEK BUDE V DUKLE POKRAČOVAT DÁLE, PODEPSAL NOVOU SMLOUVU