V Dukle nebudou pokračovat útočníci Richard Diviš a Filip Seman

04.05.2018 / KLUB

Změny v kádru Dukly pokračují. Jihlava se krátce po konci sezony rozloučila s dvěma hráči, kteří v posledních letech patřili ke stálicím v útočných řadách – oba dva totiž odehráli v červenožlutém dresu dohromady 532 utkání. Richard Diviš byl v klubu od průběhu sezony 2014/2015, Filip Seman přišel do Dukly ještě o rok dříve.
Richardovi i Filipovi patří velké poděkování za všechno, co pro Duklu Jihlava udělali. Oba hokejisté také patřili k lídrům týmu a mají velkou zásluhu na to, kam se klub za poslední roky dostal. Hodně úspěchů do budoucna!

Richard Diviš se poprvé představil v Dukle během sezony 2014/2015. A bylo to představení úspěšné, v základní části zaznamenal ve 32 zápasech 31 bodů (10+21) a poprvé pomáhal setnout Kladno, jehož je odchovancem. V sedmizápasovém čtvrtfinále přidal dalších 9 bodů (6+3). O rok později již strávil v Jihlavě celou sezonu a ve 42 utkáních měl 29 bodů (9+20). K cestě do baráže přes play-off pomohl šesti asistencemi, v tehdy neúspěšné prolínací soutěži dal 2 góly a na 4 nahrál. Jeho barážová sága tak pokračovala i v jihlavském dresu, v letech 2011-2018 vždy končil sezonu bitvami o extraligu. Postupem času získával v kabině roli hráče, který nezkazí žádnou legraci, ne nadarmo se o něm psalo jako o dobré duši týmu - stačí si třeba přečíst jeho legendární offline rozhovor.

V ročníku 2016/2017 se v základní části prosadil šestkrát a obstaral dvacet přesných nahrávek. Během play-off přidal k pěti asistencím dva zásahy a zejména ten druhý byl veledůležitý. Psala se 12. minuta, když v oslabení rozhodujícího 7. zápasu proti Kladnu ujel s Filipem Semanem a protiútok zakončil parádním gólem, jenž byl nakonec jediným. Dukla tak šla znovu do baráže, ve které „Divoch“ vstřelil hned úvodní jihlavský gól v Karlových Varech a tentokrát se s Jihlavou radoval. Při uplynulé extraligové sezoně odehrál v základní části 42 zápasů (1+2) a nastupoval i za prvoligovou Třebíč. Formu na konec sezony načasoval Richard Diviš slušně. Již v play-out měl bilanci 1+3 v šesti zápasech, během baráže byl dokonce druhým nejproduktivnějším jihlavským hráčem s dvěma góly a šesti asistencemi. V předposledním kole baráže rozhodl tři minuty před koncem o výhře Dukly v Kladně 2:1 a znovu tak klub, jehož odchovancem je, odstřihl od možného postupu. Bohužel ani jeho bodový příspěvek na udržení nestačil.

Richard Diviš odehrál za Duklu celkem 238 zápasů s bilancí 130 bodů: 40 gólů a 90 asistencí. Ríšo, díky!

Foto: Tomáš Buksa

Filip Seman přišel do Dukly ze začátku sezony 2013/2014 z extraligového Chomutova. Hned při premiérovém roce v klubu měl bilanci téměř bodu na zápas, 21 gólů a 19 asistencí během 51 utkání hovoří za vše. O rok později v základní části lehce střádal, když dal sedm branek a na dalších jedenáct nahrál. Nicméně pomohlo mu měsíční hostování v Havlíčkově Brodě a během play-off, ve kterém Jihlava došla až do semifinále, dal čtyři branky a jednou přesně nahrál. V ročníku 2015/2016 se s Duklou již dostal do baráže, kterou si zahrál po čtyřech letech. V ní dal pět branek a spolu s celým týmem sbíral cenné zkušenosti. Ve třetím roce v červenožlutém měl za 60 zápasů 42 bodů (20+22).

Zkušenosti prodal „Semiš“ a celý tým o rok později. Jihlava neměla vyloženě jednoho střelce, ale několik produktivních hráčů, z nichž mohl dát gól prakticky každý. Byl mezi nimi i Filip, v základní části zapsal 31 bodů (16+15), téměř bod na zápas (2+8 v deseti utkáních) si udržel i v úspěšném play-off. Během této sezony rozhodla Dukla spousty zápasů v prodloužení nebo v nájezdech a právě penaltový rozstřel šel jihlavské čtyřiadvacítce výborně, třeba v úspěšné baráži na něj byl vždy spoleh. K postupu do extraligy přispěl pěti góly a třemi asistencemi. V loňské extraligové sezoně pomohl klubu sedmi góly a třemi asistencemi, jedna jeho branka vyhrála Zlatou helmu SENCOR za měsíc září. Při neúspěšné baráži dal dvaatřicetiletý útočník dvě branky – obě na ledě Litvínova a jednou přesně nahrál.

Filip Seman odehrál za Duklu celkem 294 zápasů s bilancí 167 bodů: 84 branek a 83 asistencí. Filipe, díky!

Foto: Luboš Vácha

Čtěte také:

Útočník Tomáš Jiránek se upsal Dukle na další dva roky

Řekl jsem si, že půjdu Jihlavě pomoct vrátit se zpátky, sděluje útočník Vlastimil Dostálek

JIHLAVSKÝ DRES JIŽ NEBUDOU OBLÉKAT ÚTOČNÍCI JOSEF SKOŘEPA A RADEK HUBÁČEK

MICHAL HLINKA JE DALŠÍM HRÁČEM, KTERÝ BUDE POKRAČOVAT V DUKLE. NĚKOLIK HRÁČŮ NAOPAK KONČÍ

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

DUKLA UPLATNILA OPCI NA ODCHOVANCE DAVIDA ČERMÁKA

OBRÁNCE DAVID KAJÍNEK BUDE V DUKLE POKRAČOVAT DÁLE, PODEPSAL NOVOU SMLOUVU