WSM Liga bude urputný boj. Doufám, že zvládneme postoupit, povídá Josef Skořepa

11.05.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Změna! Ačkoliv Dukla na prvního máje zveřejnila, že Josef Skořepa již nebude oblékat červenožlutý dres, nakonec je všechno jinak. Zkušený útočník, který byl během předešlých tří let prakticky pokaždé nejlepším střelcem týmu, v Jihlavě pokračuje. „Jednání nebylo tak lehké jako v předešlých letech. Museli jsme se trošku pobavit a domluvili jsme se,“ říká spokojeně šestatřicetiletý forvard, který by měl v klubu také pomáhat zapracovávat mladé hráče pro budoucnosti.

Zatímco v předešlých dvou letech se Josef Skořepa dohodl s klubem na pokračování prakticky hned, tentokrát bylo vše o něco těžší. „Já Vás zdravím tady v Dukle,“ usmívá se útočník. „Nebylo to tak rychlé jako v předešlých letech. Museli jsme se trošku pobavit a domluvit se,“ nechává nahlédnout pod pokličku podpisu smlouvy. V kabině bude spolu s Tomášem Čachotským nejstarším a nejzkušenějším hráčem, takže jeho rolí bude i podílet se na výchově mladých hokejistů. „Konečně to přišlo, že bych už měl vychovat nějaké hráče. Celkem se na to i těším,“ hovoří „Skořápka,“ který během tří let svého jihlavského angažmá končil sezonou vždy baráži. Nejprve neúspěšnou, pak úspěšnou, letos zase neúspěšnou… Budou zvraty pokračovat úspěchem v dalším roce? „Ve WSM Lize to bude urputný boj a doufám, že zvládneme postoupit,“ přeje si ikona benáteckého hokeje.

K opětovnému angažmá ostříleného hráče se vyjádřil i jednatel Dukly Bedřich Ščerban, který vysvětlil, jak se seběhlo nejprve nepokračování Josefa Skořepy a poté obrat k podpisu nové dvouleté smlouvy. „Po sezoně jsme se rozhodovali, co a jak dále. Chtěli jsme tým omladit s tím, že si necháme pár starších hráčů a jinak že půjdeme už do mladších. Nicméně tento záměr jsme v případě Pepy trokšu přehodnotili. Znovu jsem ho zkontaktoval a zeptal se, zda by souhlasil s rolí, že by nám začal připravovat mladé kluky pro budoucnost. Pepa si vyžádal nějaký čas na rozmyšlenou. Ve čtvrtek 10.5.2018 jsme se sešli a řekl, že by s tím i souhlasil. Na základě toho jsme se domluvili,“ podotýká klubový šéf.

Josef Skořepa bezprostředně po podpisu nové smlouvy. Foto: Zdeněk Drla

Josef Skořepa přišel do Jihlavy před sezonou 2015/2016. V klubu doposud odehrál 205 zápasů, ve kterých má bilanci 127 bodů (65+62). Během tří sezon se hned dvakrát stal nejlepším kanonýrem Dukly. Hned při svém prvním ročníku v červenožlutém nasázel do sítí soupeřů 32 gólů a v uplynulé sezoně se prosadil čtrnáctkrát. Při roce jihlavského angažmá vyměnil – zejména v závěru – post střelce za nahrávače; o postup do extraligy se zasloužil 19 brankami a hned třiceti přihrávkami.

Ještě před jeho opětovným podpisem smlouvy se spekulovalo, že by se mohl vrátit do Benátek. V dresu farmářského týmu Liberce drží několik rekordů, které se budou kdekomu těžko překonávat. Za Benátky doposud odehrál nejvíce zápasů (521), přidal nejvíce asistencí (162), má nasbíráno nejvíce bodů (317) a pouze v počtu vstřelených gólů (155) je „až“ druhý v pořadí. Tuto sbírku nerozšíří, naopak mohl by se postupně přibližovat bilanci stovky gólů v jihlavském dresu. Tak ať se daří, Pepo!

Videorozhovor s Josefem Skořepou

Autor videa: Zdeněk Drla

Josef Skořepa

Věk: 36 let
Post: Útočník
Držení hole: Levá
Zápasy v Dukle: 205 (v extralize: 59)
Góly v Dukle: 65 (12)
Asistence v Dukle: 62 (11)
Body v Dukle: 127 (23)

Foto: Michal Boček/Jihlavské listy

Foto: David Suchý

Čtěte také:

Dohodli jsme se korektně a rychle, jednání byla super, pochvaluje si posila do útoku Matěj Pekr

Dukla Jihlava posiluje obranné řady, dvouletý kontrakt podepsal Jan Pohl

V Dukle nebudou pokračovat útočníci Richard Diviš a Filip Seman

Útočník Tomáš Jiránek se upsal Dukle na další dva roky

Řekl jsem si, že půjdu Jihlavě pomoct vrátit se zpátky, sděluje útočník Vlastimil Dostálek

JIHLAVSKÝ DRES JIŽ NEBUDOU OBLÉKAT ÚTOČNÍCI JOSEF SKOŘEPA A RADEK HUBÁČEK

MICHAL HLINKA JE DALŠÍM HRÁČEM, KTERÝ BUDE POKRAČOVAT V DUKLE. NĚKOLIK HRÁČŮ NAOPAK KONČÍ

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

DUKLA UPLATNILA OPCI NA ODCHOVANCE DAVIDA ČERMÁKA

OBRÁNCE DAVID KAJÍNEK BUDE V DUKLE POKRAČOVAT DÁLE, PODEPSAL NOVOU SMLOUVU