Příprava utíká a doufám, že bude utíkat i nadále, sděluje Tomáš Jiránek

13.06.2018 / Tomáš Kalas

Příprava hráčů na novou sezonu zase postoupila o něco dále. Od prvního tréninku na konci května, kdy byl zpovídaným hráčem jihlavská legenda Tomáš Čachotský, se dostala do druhé poloviny. Hráčům aktuálně do konce letního drilu zbývají dva týdenní intervaly. Jak hledí na styl přípravy, odehrávající se převážně v posilovně, útočník Tomáš Jiránek? „Zatím kladně, utíká to, doufám, že bude utíkat dále,“ pochvaluje si přípravu hokejista, který může porovnávat - v Dukle jí absolvoval již loni.

Klub se rozhodl do nové sezony vstoupit s novým kondičním koučem a tým tak zažívá poněkud jiný styl letního drilu. „Změna oproti loňským přípravám je ta, že jsme změnili kondičního trenéra, přesunuli jsme se k němu do tělocvičny, tam děláme crossfitové věci. Je to zaměřené na stabilitu, uvidíme, co to přinese na ledě,“ nedovolí si ještě globálně hodnotit první část přípravy útočník Dukly. „Předtím jsme dělali hodně hrubou sílu, hodně se běhalo. Teď je to zaměřené spíše na kondici, jsou tam různá všeobecná cvičení,“ potvrzuje nastávající trend komplexních tréninků Jiránek.

Urostlý forvard nechal lehce nahlédnout i pod pokličku týdenní přípravy. „Většinou úterý, středa, čtvrtek máme spinning, nějaké běhy, sprinty, výběhy do schodů, jsou tam doplňkové běhy, je to tak spíše kondiční. Je toho dost, zatím to zvládáme, tak doufáme, že vydržíme do konce,“ neztrácí optimismus. Průběhu přípravy navíc pomáhá „týmová chemie“ v kabině. „V kabině zatím dobré,“ začal velmi stroze, „oťukáváme se, poznáváme se, na ledě už to bude dobré. Sice jsme teď rozděleni v posilovně na dvě části – mladší a starší, máme tam silově odstup od nich, nějak se potkáváme, seznamujeme. Myslím si, že už to problém nebude,“ nevidí problém v tomto dělení šestadvacetiletý rodák z Prahy.

Poslední otázka jeho rychlé zpovědi mířila na jeho osobní život. Stihl ještě v pauze mezi koncem sezony a začátkem přípravy někam vyrazit? „Po sezoně jsem byl na dovolené. S Davidem Kajínkem jsme byli v Turecku s celou rodinou, se všemi. Užili jsme si to, teď jsem si navíc pořídil psa, takže se budu věnovat jemu.“ „Jiras“ je navíc vášnivým rybářem, několikrát tak podnikl výpravu k rybníkům za účelem lovu. „Párkrát jsem byl rybařit. Bylo to někdy horší a někdy lepší. Zatím jsem největší rybu chytl jesetera, měl 125 centimetrů a čekám na dalšího,“ uzavírá s úsměvem na tváři dukelská stálice v týmu.

Rozhovor s Tomášem Jiránkem

Autor videa: Tomáš Lysý