Hráči ročníku 2003 si z Litvínova vezou stříbro

23.12.2015 / Jaroslav Wollmann

Hráči ročníku 2003 vedené trenérem Tomášem Dzurikem obsadili na turnaji v Litvínově, který se konal od 19. do 20. prosince, druhé místo. Dvoudenního turnaje se zúčastnilo pět týmů, vedle Dukly a pořádajícího oddílu také Olomouc, Letňany a Hradec Králové. O vítězi turnaje paradoxně rozhodlo první utkání, které mladí Jihlavané prohráli s Východočechy na nájezdy.

Jihlava - Hradec Králové 4:5 SN (1:2, 1:1, 2:1 – nájezdy 0:2)

Branky a nahrávky Jihlavy: Mlejnek (Pavelec, Polodna), Adam (Polodna), Menšík, Michalčuk (Broža).

„Hned na úvod turnaje jsme se potkali s velice kvalitním soupeřem, který byl první půli utkání silnější na kotouči a hýřil lepším pohybem. My předvedli zlepšený výkon ve druhé části utkání a tři minuty před koncem jsme srovnali i skóre. V následných nájezdech byl soupeř šikovnější," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Jihlava - Litvínov 4:3 SN (2:2, 0:0, 1:1 – nájezdy 1:0)

Branky a nahrávky Jihlavy: Štorek (Menšík, Melenovský), Michalčuk (Adam), Melenovský, rozhodující nájezd Štorek.

„V utkání jsme byli lepším týmem, bohužel neproměňování šancí a naopak lacině obdržené branky nás opět svedli až k samostatným nájezdům, kde vítězství na naší stranu strhl parádním nájezdem Denis Štorek," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Jihlava - Olomouc 5:4 (1:0, 3:2, 1:2)

Branky a nahrávky Jihlavy: Štorek (Michalčuk), Mlejnek, Menšík (Štorek), Štorek (Menšík), Menšík.

„Brzké ranní utkání je vždy nevyzpytatelné, také tentokrát se oba týmy rozjížděly pomaleji. V druhé třetině jsme si vytvořili větší tlak, vstřelili tři branky v rychlém sledu a tím utkání rozhodli," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Jihlava - Letňany 7:4 (0:1, 1:2, 6:1)

Branky a nahrávky Jihlavy: Melenovský (Menšík, Štorek), Pavelec, Pavelec (Polodna), Mlejnek, Menšík, Menšík (Melenovský), Menšík.

„V závěrečném utkání jsme s velice kvalitním soupeřem sehráli poměrně vyrovnanou první půli. Soupeř se lépe prosazoval individuálně, my naopak měli více snahu o kombinaci, což ovšem někdy bylo až na škodu. Před koncem druhé třetiny za stavu 0:3 přišlo důležité snížení a následně smolné zranění našeho hráče. Kluci se semknuli a to, co předvedli ve třetí třetině zaslouží uznání. Po náročném programu turnaje našli poslední zbytky sil a po krásných brankách utkání otočili. Ovšem zejména i na 110% bránili a hráli obětavě, což mě těší dvojnásob. Výhra nad takto těžkým soupeřem jim byla odměnou," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Sestava Dukly Jihlava

Maláč (D. Novák) – Sapík, Moravec, Macek, Chvátal, Vranka, Broža - Mlejnek, Polodna, Pavelec – Melenovský, Menšík, Štorek – Bína, Michalčuk, Adam – Zdarsa

Hodnocení turnaje

„Turnaje se účastnilo pět týmů, z toho čtyři vedou své soutěže, čili by se dal turnaj nazvat takovým menším mistrovstvím republiky této kategorie. Je pozitivní, že jsme dvě utkání po remízách dotáhli do samostatných nájezdů a dvě utkání vyhráli, nicméně daleko důležitější je pro mě herní projev kluků. Opět se potvrdilo, že máme tři vyrovnané formace, kde se každý hráč dokáže prosadit v útočných činnostech, ovšem také všichni pracují obětavě a zodpovědně směrem dozadu. V porovnání s top týmy si mohli někteří hráči ověřit, že musí více zapracovat na svých dovednostech, ovšem také se utvrdili v tom, že jako tým mohou porazit kohokoliv. Dá se říct, že o vítězství Hradce Králové rozhodli naše vzájemné samostatné nájezdy, ovšem druhé místo je více než pěkné. Podíl na tom měli všichni hráči – brankáři, hráči podílející se na gólech i ty pilné včeličky, které zabránili neskutečnému množství branek soupeřů a byli pro tým velice důležití. Pochvalu zaslouží i náš početný a bezkonkurenční fanclub. Kluci si tak nadělili pod stromeček stříbrné medaile, já jim chci poděkovat za výborný přístup k tréninkům a za skvělý zážitek z turnaje. Přeji jim do Nového roku hodně štěstí, zdraví i úspěchů a snad budou ve výkonech pokračovat i na turnaji v Plzni, který nás čeká příští týden," řekl k turnaji trenér Tomáš Dzurik.

Konečné pořadí

P  Tým             Z  V  VP  PP  P  Skóre   B
1. Hradec Králové  4  3   1   0  0   13:7  11
2. Dukla Jihlava   4  2   1   1  0   20:16  9
3. Letňany         4  2   0   0  2   23:15  6
4. Litvínov        4  0   1   1  2    8:16  3
5. Olomouc         4  0   0   1  3    7:17  1