Po práci přichází zábava, i v tomto duchu se nese IIHS. Odpoledne čtvrtého dne bylo vyhrazeno teambuildingu

26.07.2017 / Tomáš Lysý

Přesně v polovině Mezinárodní česko-finské hokejové školy přišel na řadu odpočinek. Přesněji řečeno v druhé polovině dne. Po dopoledních dvoufázových trénincích, obědu a klidu na lůžku nepřišel na řadu další zápas, ovšem společně strávené hokejovo-florbalové odpoledne v podání Teambuildingu. Všichni účastníci kempu vytvořili osm desetičlenných česko-finských družstev a soutěžili o co nejlepší výsledky na osmi stanovištích. Trenéři mezitím navštívili seminář uznávaného trenéra a hokejového odborníka Mariána Jelínka, bývalého osobního kouče Jaromíra Jágra. Ve středu 26. července pokračuje Česko-finský kemp tradičním programem.

Dopolední režim probíhal dle přesně stanovených kolejí. Budíček, odchod na snídani, přechod na Horácký zimní stadion, dále jeden tým trénink na ledě, druhý na suchu a poté jejich prohození. Po obědě přišla změna - pro všechny účastníky Mezinárodní česko-finské hokejové školy.

Stejně jako v předešlých letech, také tentokrát přišlo přesně v polovině kurzu odpoledne, ve kterém oba dva týmy nenastoupily proti sobě, ale bylo vyhrazeno speciálnímu programu kempu. Nejprve přišla řada na finský realizační tým, který odcestoval na prohlídku Prahy, hlavního města České republiky. Čeští trenéři si nenechali ujít přednášku Mariána Jelínka, bývalého osobního kouče nejlepšího českého hokejisty v NHL všech dob Jaromíra Jágra a nynějšího hokejového trenéra a uznávaného psychologa. O seminář byl velký zájem. Nejprve měl proběhnout ve VIP prostorách Horáckého zimního stadionu, ovšem organizátoři jej přesunuli do přednáškového sálu Vysoké školy polytechnické Jihlava, který byl zaplněn.

Seminář Mariána Jelínka vzbudil velký zájem, přednáškový sál VŠP Jihlava byl zaplněn. Foto: Tomáš Buksa


Jako poslední začali svůj odpolední program hokejisté s florbalisty. Ti dohromady vytvořili osm desetičlenných týmů, kteří si vyzkoušeli Teambuilding, při kterém museli zapojit společné uvažování, šikovnost a bojovnost jeden za druhého. Na týmy postupně čekalo osm stanovišť – frisbee golf, překážková dráha, běh ve trojici na lyžích, běh v nafukovacích koulích, stavění věže pomocí natahovacího lana, koberec a kostka, lukostřelba a běh na délku oproti lanu. Bylo poznat, že společné aktivity dali mladým účastníkům zabrat – večer nebyl pro hokejisty ani florbalisty žádný problém dodržet večerku.

Zajímavostí bylo, že prakticky celý den navštívil hokejovou školu štáb Hokejka.tv. Kanál stránek hokej.cz, webu českého hokeje, se postupně podíval na dopolední dvoufázové tréninky, natočil rozhovor s českým a finským trenérem, dále s jednatelem Dukly a hlavním manažerem projektu Bedřichem Ščerbanem, zavítal i na přednášku Mariána Jelínka a poté si vyzpovídal českého a finského účastníka hokejové části školy pro video, které se brzy objeví na stránkách Hokej.cz a Hokejky.