Příprava nám ukázala obrovské problémy v zakončení, hodně jsme se nadřeli na góly, hodnotí přípravu Karel Nekvasil

08.09.2017 / Tomáš Kalas

Přípravné období na novu sezonu mají za sebou také junioři jihlavské Dukly. Po suché přípravě v terénu a hodinách strávených v posilovně se junioři dostali i na led. Odehráli dohromady devět přípravných utkání, z nichž celkem pět prohráli. „Zápasy nám ukázaly hlavně náš obrovský problém v zakončení. Hrozně jsme se nadřeli na góly, ve většině zápasů jsme sice soupeře přestříleli výrazným poměrem, ale nebyli jsme schopni dát gól a na to jsme právě v těch prohraných utkáních dopláceli,“ nebyl spokojený s produktivitou svých hráčů trenér Karel Nekvasil.

Kouč byl s prací hráčů v průběhu přípravy spokojen, svým svěřencům však některé věci vytýkal. „V přípravě byly samozřejmě věci, ať docházka na tréninky, která se nám až tak nelíbila. S kluky jsme si všechno vyříkali a pak už to fungovalo, jak mělo,“ prozrazuje trenér Karel Nekvasil. Letošní příprava také nabídla jiný model než ty předchozí, jednalo se zejména o jiné rozložení tréninků. „Bylo to jiné v tom, že se netrénovalo dvoufázově (ráno a odpoledne), ale měli jsme tréninky v blocích, kdy jsme začali na suchu, pokračovali na ledě, úprava plochy, další led a zakončovali jsme suchou. Na zimáku jsme tak trávili až pět hodin, ale netahali jsme kluky dvakrát za den na zimák. Jen jednou.“

Kompletní soupiska juniorů Dukly 2017/2018

Junioři vstoupí do ostré sezony se dvěma brankáři a 19 hráči do pole. „Nové tváře oproti letní přípravě nejsou žádné, pracujeme tedy s těmi, kteří prošli přípravným obdobím a nikoho nového nemáme v plánu zkoušet,“ potvrzuje Nekvasil.

Lodivod juniorů také lehce nastínil letošní cíle v extralize. „Nerad mluvím o cílech, ale vzhledem k tomu, že systém soutěže je jiný, kdy vlastně během prvních dvou kol hrajeme každý s každým, a potom se první dvanáctka porve o play-off, tak ten první cíl je jasný v tom, že se chceme dostat do dvanáctého místa. Jít zápas od zápasu, hrát co nejlepší hokej a potom přijdou nějaké ty výsledky, dodává a zároveň uzavírá rozhovor trenér juniorů.

Pro juniory začíná extraliga „severočeským tripem“, když v pátek vyzvou od 17:30 hráče z Litvínova, následující den se přemístí do nedalekého Chomutova, kde sehrají své utkání s domácími Piráty od 12:30. Doma se poprvé představí v pátek 15. září, soupeřem jim bude pražská Sparta a o den později v poledne poměří své síly s dalším pražským klubem, Slavií.

Rozpis zápasů základní části DHL extraligy juniorů 2017/2018


Videorozhovor s trenérem juniorů, Karlem Nekvasilem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla