Vyjádření jednatele klubu Bedřicha Ščerbana k návštěvnosti na HZS

07.10.2017 / KLUB

Den po vítězném utkání Dukly nad Litvínovem (4:1) se na diskuzním foru klubu začalo spekulovat o hlášených návštěvách během domácích zápasů Jihlavy v Tipsport extralize ledního hokeje, respektive se uváděné návštěvnosti začaly zpochybňovat. Redakce webu přináší vyjádření jednatele klubu Bedřicha Ščerbana, viz. níže.

„První dva zápasy (Dukla – Mladá Boleslav a Dukla – Třinec) jsme vzhledem k tomu, že turnikety byly nové, čerstvě namontované, sotva vyzkoušené, hlásili návštěvnost dle počtu vydaných lístků. Tedy počet prodaných vstupenek + permanentky + vydané lístky hostům atd.

Od dalších zápasů (Dukla – Zlín, Dukla – Vítkovice a Dukla – Litvínov) hlásíme počet přítomných dle turniketů. Kontrolovali jsme načítání turniketů a vše je v pořádku. Návštěvnost souhlasí i dle finanční kontroly pokladen.

Při technice výpočtu z prvních dvou zápasů bychom hlásili na zápase Dukla – Litvínov 4800 (přítomní) + 600 (permanentkáři, kteří nepřišli), tedy 5400 diváků. Dnes víme, a technika to potvrzuje, že cca. 600 lidí z permanetkářů se nedostaví.“

Bedřich Ščerban
jednatel HC Dukla Jihlava