1:4
(0:1, 0:1, 1:2)

17.08.2017 / Pavel Křivan

17.08.2017, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Štastný – Rašín, Hrabaň, Váňa, Mareš, Havelka, Krtek – Jindra, Najman, Vala, Strnad, Kadleček. Waller, Strnad, Hrbatý, Norris, Hendrych
1

HC Dynamo Pardubice

Jánský – Bučko, Zukal, Žouželka, Trejbal, Javůrek, Mert, Blümel, Štefka, Machač, Kubišta, Pochobradský, Zídek, Kadlec, Černý, Roubal, Bureš
4
Branky a nahrávky: 44. Vala (Váňa) – 2. Zukal (Bučko), 29. Pochobradský, 43. Machač (Bučko), 48. Zídek (Kubišta). Rozhodčí: Kotlík, Havelka, Mareček. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 39. Střely na branku: 44:24. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Průběh utkání

Do úvodu utkání jihlavští junioři nevstoupili poněkud šťastně. Zkraje zápasu se Dukla dostala do oslabení a Pardubice tuto početní převahu zužitkovaly a poslaly první pozdrav na procitnutí domácím v podobě branky. Autorem gólu se stal Lukáš Zukal, který odražený puk dopravil za brankáře domácích a otevřel skóre dnešního zápasu. Pardubice byly lepším týmem po dobu první části zápasu, ale i jihlavští mladíci si dokázali vytvořit nějaké šance, které k jejich smůle končily buď mimo svatyni soupeře nebo je brankář Pardubic Jan Jánský bez velkých problémů eliminoval.

Druhá třetina však dala domácí Dukle větší náboj do úvodu a chtěla se vyvarovat nepovedenému startu z první části. Útočila na branku Pardubic snad ze všech stran a naskytlo se jí i několik přesilových her. Naopak to byl právě soupeř, kdo využil svoji početní nevýhodu. Chybnou rozehrávku vycítil pardubický forvard Michal Pochobradský a ve vlastním oslabení prudkým švihem pod víko poslal Pardubice do vedení na rozdíl dvou branek. Jihlava se ale nevzdávala a pokračovala ve svých kombinacích, avšak jakoby byly zakleté hokejky hráčů Dukly, veškeré pokusy mířily těsně kolem brány soupeře nebo je opět kryl dnes vynikající hostující brankář Jánský.

Třetí dějství začalo ve stejném duchu jako druhá třetina. Jihlavská Dukla se hned od počátku snažila o kontaktní branku. Ostřelovala branku Pardubic stejně jako Sověti za druhé světové války Berlín. Držení puku měla Dukla na svých holích na osmdesát procent. Znovu to byl ale soupeř z Pardubic, kdo vsítil další branku a pověstné pořekadlo - Nedáš až dostaneš - nabylo svého významu. Martin Bučko našel osamoceného Michala Machače a ten bez velkých problému poslal Pardubice do tříbrankového vedení. Jihlavští mladíci se přeci jen dočkali. Po obdržené třetí brance za necelou minutu odpověděl Tomáš Vala, který dostrkal puk za brankovou čáru a snížil tak na průběžný výsledek 1:3. Pardubice však neřekly ještě svůj konec. O tři minuty později, po vhazování v útočném pásmu, rozložily obranu Jihlavy natolik, že Václav Zídek neměl žádný problém uklidit puk do prázdné branky a vrátit tak skóre na rozdíl tří branek. Do konce utkání si oba soupeři dokázali vytvořit zajímavé kombinace, avšak žádná branka již nepadla. Zápas tedy skončil výsledkem 1:4 a Jihlava tak dostala dá se říci lekci z produktivity.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Prvních deset minut zápasu jsme byli lepším týmem na ledě. Hráli jsme takový hokej, který bychom chtěli hrát. Pak ale převzala iniciativu Dukla a hlavně ve druhé třetině nás přehrávala, kdy po celou dobu měli držení kotouče a zde nás podržel gólman Jánský, který chytal výborně. Třetí třetina byla z naší strany o trochu lepší a rozhodlo nejspíš to, že jsme naše šance využili a proměnili. Byl to vcelku vyrovnaný zápas. Dukla byla možná více hokejovější, ale výsledek je 4:1 pro nás.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dnešní zápas se mi hodnotí asi nejhůře zatím ze všech. Na začátku jsme měli šanci, ale neproměnili jsme ji. Pardubice se poté ujaly vedení a první třetinu byly určitě lepším týmem. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem my. Měli jsme spoustu šancí, zatlačili jsme Pardubice a udrželi se v jejich třetině. Ta koncovka je u nás bohužel tristní a pokud to nezměníme, tak se můžeme pouze chválit, že hrajeme dobře... Ale pokud ty góly nedáme, tak nezískáme žádné body a o tom to potom bude.