Extraligová NEJ finišují. Tomáš Čachotský skončil v soutěži šikovnosti na čtvrtém místě

22.02.2018 / Tomáš Lysý

Ve třetí disciplíně Extraligových NEJ atakovala Dukla Jihlava stupně vítězů. Po dvanáctém místě Václava Půži v rychlosti bruslení a šesté pozici Richarda Diviše v přesnosti střelby byla zveřejněna i soutěž šikovnosti. Za Duklu nemohl být nominován nikdo jiný než vyhlášený technik Tomáš Čachotský, který zvládl „překážkovou dráhu“ a slalom za 36,50 sekundy. Jihlavský kapitán skončil čtvrtý a od třetího Jakuba Hermana z Olomouce jej dělilo pět setin sekundy. Dukla má v soutěžích ještě jednoho zástupce – Jana Zdráhala v tvrdosti střelby, který se dostal do finále!

Štáb hokejkyTV pod vedením Radka Macháčka postupně objížděl čtrnáctku extraligových stadionů, kde čtyři vybrané hráče otestoval ve čtyřech vybraných disciplínách – tvrdosti střelby, technikou s pukem, přesnosti střelby a rychlosti bruslení. Vybraní hráči Dukly pro každou disciplínu vzešli z nominace kabiny, trenérů a marketingového oddělení klubu.

Extraligová NEJ 12: MODRÁ ZÁLUDNOST POKOŘENA

Jihlavský kapitán se nejprve musel vypořádat s obtížnou modrou překážkovou dráhou, tzv. „hrazdičky,“ a následně dvakrát zvládnout slalom – z vnitřní a vnější strany. Nakonec z toho byl výborný čas 36,50 sekundy, což za mohutné podpory spoluhráčů jihlavského kapitána stačilo na čtvrtou pozici. „Jelikož jsem to nikdy nedělal, tak nejtěžší byly modré prohazovačky. Bylo potřeba si je párkrát vyzkoušet. Ale myslím, že pak už to bylo dobré,“ říká Tomáš Čachotský a potvrzuje tím slova vedoucího projektu Radka Macháčka, že lepší čas zaznamenal při druhém pokusu. A jestli byl „Čagy“ vyhlášeným technikem odmala? Nikoliv. A dává pádnou odpověď na to, jak se jím stát. „Postupem času jsem se zlepšoval, chtěl jsem se zlepšit. Pracoval jsem jak na práci s pukem, tak na bruslení. To je cesta. Někdo to má více dané od Boha, ale pracovat je potřeba pořád.“

EXTRALIGOVÁ NEJ – RYCHLOST BRUSLENÍ

Nyní Vám přinášíme i video z jiného pohledu než ze štábu hokejkyTV. To odhalí, že celá dráha byla hodně náročná. Tomáš Čachotský jí přesto zvládl skvěle, možná i díky výborné náladě, která při projektu na Horáckém zimním stadionu panovala.„Atmosféra během natáčení extraligových NEJ byla na Dukla super, protože hráči se vzájemně podporovali a bylo vidět, že si to vyloženě užívají,“ nechal se při natáčení slyšet Radek Macháček, projektový manažer hokejkaTV.

Zástupci Dukly se tak neustále zlepšují. Na dvanácté místo Václava Půži (rychlost bruslení) a šestou pozici Richarda Diviše v přesnosti střelby navázal čtvrtým místem Tomáš Čachotský a skončil tak těsně před pomyslnými stupni vítězů. Těšit se však můžete na jednoho jihlavského medailistu – bek Jan Zdráhal si to rozdal ve finále tvrdosti střelby s pardubickým bombarďákem Petrem Sýkorou.

Pořadí přesnosti střelby:
3. Jakub Herman (útočník, HC Olomouc) 36,45 sekundy
4. Tomáš Čachotský (útočník, HC Dukla Jihlava) 36,50 sekundy
5. Jaroslav Bednář (útočník, Mountfield HK) 36,74 sekundy
6. Jan Schleiss (útočník, HC Škoda Plzeň) 36,80 sekundy
7. Martin Hanzl (útočník, HC Verva Litvínov) 36,86 sekundy
8. Jiří Polanský (útočník, HC Oceláři Třinec) 37,05 sekundy
9. Vojtěch Němec (útočník, HC Kometa Brno) 37,58 sekundy
10. Lukáš Pech (útočník, HC Sparta Praha) 38,56 sekundy
11. Michal Vondrka (útočník, Piráti Chomutov) 39,00 sekundy
12. Šimon Stránský (útočník, HC Vítkovice Ridera) 39,12 sekundy
13. Jakub Orsava (útočník, BK Mladá Boleslav) 40,23 sekundy
14. Roberts Bukarts (útočník, Aukro Berani Zlín) 41,98 sekundy

JAK SE NATÁČELO – TOMÁŠ ČACHOTSKÝ, ŠIKOVNOST

Autor videa: Tomáš Lysý

KDO BUDE VÍTĚZEM? PROJEKT EXTRALIGOVÁ NEJ STARTUJE

Autor videa: YouTube hokej.cz