Budeme muset vytvořit nový tým. Čeká nás práce a práce, začneme znovu, říká Petr Vlk

24.04.2018 / Tomáš Lysý

Bezprostředně po utkání těžko hledal slova, stejně jako kapitán Tomáš Čachotský. Sestup se samozřejmě hodnotí jen těžko a trenér Petr Vlk zažil po loňském návratu do extraligy nynější pád o patro dolů. Přesto dokázal hodnotit sezonu a najít část, kdy se v baráži lámal chleba. A také nahlédnout do nadcházejícího ročníku. „K budoucnosti těžko říct. Budeme muset vytvořit nový tým. Čas ukáže, jestli se nám to povede nebo ne. Na nějaké velké hodnocení je bezprostředně po utkání brzy, člověk je totiž pln emocí a ještě více zklamání. S kolegou jsme si dali zítra (pondělí 23.4.2018 – pozn.aut.) sraz a čeká nás práce, práce a práce. Prostě začneme znovu,“ hlásil po posledním utkání sezony zkušený kouč.

V základní části skončila Dukla Jihlava na 13. místě, ačkoliv jí početná většina fanoušků i odborníků pasovala na jasnou poslední pozici. Jihlavští pod sebe dokázali dostat Litvínov, stejně jako v play-out. „V extralize jsme byli týmům, proti kterým jsme hráli, důstojným soupeřem. Bohužel v určitých fázích, kor ve venkovních utkáních, jsme měli slušně rozehrané zápasy, ale v posledních minátách jsme je ztratili. Nemyslím si, že domácí zápasy nám tolik ublížily jako to, že jsme nebodovali tolik venku,“ domnívá se trenér Petr Vlk a tabulka mu dává zapravdu. Zatímco doma získala Dukla 39 bodů, což stačilo na 12. místo s minimální ztrátou na devátou Spartu, zvenčí dovezla jen 18 bodů a byla v tomto ohledu spolu s Libercem nejhorší.

Asi každý si v baráži najde zlomový okamžik. Petr Vlk sděluje, že po porážce na Kladně to byla dvě prohraná domácí utkání. „Neprohráli jsme si to v posledním kole, ale ve dvou domácích utkáních. Po čtyřech kolech jsme měli 10 bodů a po porážce na Kladně prohráli i ona dvě domácí utkání. Tam se lámal chleba. Kdybychom ty zápasy udělali, tak by byl vývoj soutěže úplně jiný. Jeden z mnoha klíčových zápasů byl i ten v 10. kole v Litvínově, kde jsme dostali špatné branky… Mohli jsme být před posledními utkáními v lepší pozici, ale to už je minulost. Jsme samozřejmě zklamaní,“ sdělil trenér Dukly.

Petr Vlk s kolegou Františkem Zemanem mají smlouvu i na další sezonu, takže již v pondělí ráno, den po zápasu s Karlovými Vary, si dali sraz. „Budeme muset vytvořit nový tým. Čas ukáže, jestli se nám to povede nebo nepovede. Na nějaké velké hodnocení je brzy, protože jsme plni emocí a ještě více zklamání. Čeká nás práce, práce a práce. Prostě začneme znovu,“ říká kouč, jenž v průběhu baráže odtrénoval 700. zápas na střídačce Dukly. Podobné tvoření nového kádru čeká také jihlavského soupeře pro následující ročník – českobudějovický Motor, který nedávno oznámil odchod 16 hráčů.

Videoohlasy s Petrem Vlkem po posledním utkání sezony

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla