Obránce David Kajínek bude v Dukle pokračovat dále, podepsal novou smlouvu

28.04.2018 / Tomáš Lysý

Jako jeden z prvních hokejistů, kteří letos působili v Dukle, podepsal novou smlouvu David Kajínek. Devětadvacetiletý obránce přišel do klubu před postupovou sezonou 2016/2017, v letošním ročníku nastoupil k 54 zápasům (4+11) a s Jihlavou spojil budoucnost na další dva roky. „Loni jsme s Duklou postoupili, letos bohužel přišel sestup. Rozhodl jsem se zůstat a pomoct k tomu, abychom se zase vrátili zpátky, kam Dukla patří,“ říká odchovanec libereckého hokeje, se kterým získal v roce 2016 mistrovský titul.

Nová dvouletá smlouva mezi hráčem a klubem byla podepsána v pátek 27. dubna 2018 krátce před 14 hodinou. Spokojen byl i jednatel Dukly Bedřich Ščerban. „Naším cílem je příští sezonu se vrátit do Tipsport extraligy ledního hokeje. Potřebujeme k tomu poskládat kvalitní tým. S Davidem Kajínkem jsme byli spokojeni a bude patřit k těm, na které se budeme spoléhat. Smlouva je podepsána na dva roky,“ sděluje klubový boss.

David Kajínek podepsal novou smlouvu v kanceláři jednatele klubu Bedřicha Ščerbana v pátek 27.4.2018 přd 14 hodinou. Foto: Tomáš Lysý

David Kajínek přišel do Dukly Jihlava před sezonou 2016/2017 spolu s Jiřím Říhou a stal se tak dalším z ex-benáteckých hokejistů v jihlavské kabině (o rok dříve přišel do klubu i útočník Josef Skořepa). Na začátku sezony ho ale postihly zdravotní komplikace, kvůli kterým spoustu zápasů vynechal. I tak ve 32 utkáních základní části stihl zapsat 2 góly a 7 nahrávek. V následném play-off zaznamenal tři asistence, v baráži během dvanácti kol mířil dvakrát přesně a jednou u gólu asistoval.

Během 91 zápasů v dresu Liberce se extraligového gólu nedočkal, to se mu ale povedlo již v prvním zápase sezony 2017/2018 proti Mladé Boleslavi. Další branku přidal ve Vítkovicích a pomohl tak k prvnímu tříbodovému importu Dukly zvenčí. Během základní části sedmkrát přesně nahrával. V neúspěšné baráži zatížil konta soupeřů dvěma brankami a na čtyřech trefách se podílel. Během dvou let nastoupil za Jihlavu do 110 zápasů, během kterých nasbíral 30 bodů (8+22).

David Kajínek:

Věk: 29 let
Post: Obránce
Držení hole: Levá
Zápasy v Dukle: 110
Góly v Dukle: 8
Asistence v Dukle: 22
Sezona 2017/2018: 54 zápasů, 15 bodů (4+11), 67 trestných minut, účast na ledě -4

Foto: Luboš Vácha

Foto: Tomáš Buksa

Čtěte také:

MICHAL HLINKA JE DALŠÍM HRÁČEM, KTERÝ BUDE POKRAČOVAT V DUKLE. NĚKOLIK HRÁČŮ NAOPAK KONČÍ

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

DUKLA UPLATNILA OPCI NA ODCHOVANCE DAVIDA ČERMÁKA