Musíme spoustu věcí změnit, pokud chceme s Motorem uspět, sděluje Vlastimil Dostálek

09.09.2018 / Tomáš Lysý

První zápas chtěl opravdu moc vyhrát. Vždyť Dukla začínala Chance Ligu na ledě Přerova, kde Vlastimil Dostálek začínal s velkým hokejem a v kádru Zubrů si vysloužil pověst kanonýra. Tu potvrdil, dal dva góly – v přesilovce a v oslabení – ale na výhru to nestačilo. Kamenem úrazu byl začátek druhé třetiny. „Co jsme za prvních sedm minut druhé třetiny předvedli, to si za rámeček nedáme. Chci se omluvit fanouškům, kteří sem takovou dálku jeli a museli se na těch sedm minut dívat,“ říká jihlavský útočník a věří, že pondělní zápas proti Motoru bude jiný.

První třetina vyšla jihlavským hokejistům výsledkově dobře, jelikož se prosadil Jakub Suchánek přesilovkovou ránou od modré a Dukla tak šla do vedení 1:0. Jenže stačilo 6 minut a 59 sekund ve druhé třetině, aby nabrala výraznou ztrátu v podobě čtyř inkasovaných gólů. Klíčem byl zřejmě gól Přerova ve 21. minutě, kdy do konce jihlavského oslabení zbývalo deset sekund. Poté druhý gól šťastným odrazem, třetí a čtvrtý střelami z levého kruhu. „Je to strašná chyba a nemám k tomu slov. Nic nejde na gólmana, protože jsme si to pokazili vzadu vlastními chybami,“ smutní Vlastimil Dostálek.

Jihlava sice záhy snížila, když ex-přerovský útočník v oslabení ujel a předložil před branku puk pro skórujícího Martina Osmíka, ale vzápětí Zubři opět vedli o tři branky. Duklu ale možná trošku nabudil obránce Jan Pohl, který ranami pěstí vypnul jmenovce Mikuláše Pohla. Dostal sice pět minut a do konce utkání, jeho protějšek dvě minuty, ale oslabení hostům pranic nevadilo. „Dosty“ totiž ujel po levé straně a pohrál si s gólmanem Lukášem Klimešem. „Jeden z přerovských hráčů dával přihrávku na beka, kterou jsem vystihl a protečoval jí kolem obránce. Jel jsem sám na bránu, a protože Klimsona trošku znám, tak jsem trochu věděl, jak zakončit. Byl jsem rád, že to tam spadlo a byli jsme zpět v utkání, ale bohužel jedeme domů s nulou. To je hlavní a musíme spoustu věcí změnit,“ uvědomuje si forvard, který zkraje třetí třetiny snížil na 4:5, ale vyrovnat se již Dukle nepodařilo.

Los Chance Ligy si s Vlastimilem Dostálkem zajímavě pohrál. Po Přerovu, kde působil, totiž Jihlava hraje druhé kolo proti Motoru, ve kterém odehrál sezonu a půl. „Jsem rád, že ty zápasy budu mít rychle za sebou. Hrálo se mi dobře, ale výsledek je bohužel takový, jaký je. V pondělí proti Motoru nás čeká obrovsky těžký zápas. Přijede velice namotivované a kvalitní mužstvo. Musíme spoustu věcí změnit, pokud chceme uspět,“ uzavírá rozhovor čtyřiadvacetiletý hokejista.

Videoohlasy s Vlastimilem Dostálkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Tomáš Kalas