Nejdůležitější byl čtvrtý gól, kdy jsme soupeři odskočili na dva góly, míní Lukáš Anděl

06.12.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dva venkovní zápasy, dvě výhry 4:2, šest bodů a stejně velký bodový polštář před druhým Kladnem v tabulce. Taková je bilance posledního kola první poloviny a úvodního kola druhé půlky základní části Chance Ligy v podání Dukly. Zatímco na Slavii vedla Jihlava prakticky od úvodu zápasu, proti Zubrům se musela srovnat s dvěma přerovskými vyrovnáními. Když se šest minut před koncem trefil Lukáš Anděl, domácí již odpovědět nedokázali a hosté navíc ve třetí části potvrdili vítězství. „V Přerově je těžké hrát. Oni výborně bruslí, dohrávají všechny souboje a těžko se zde vyhrává. Proto jsme rádi, že jsme to zvládli za tři body,“ podotýká nejproduktivnější jihlavský hráč v této sezoně.

Na přerovském ledě se Dukle v letošní sezoně zrovna dvakrát nedařilo. Nejprve prohra v přípravě 0:3, poté porážka v prvním kole Chance Ligy 4:5. Třetí vzájemný zápas již Jihlava zvládla, doma skolila soupeře jednoznačně 5:0 a tři body zapsala i tentokrát, čímž prolomila letošní prokletí v Meo Aréně. „Věděli jsme, že i v přípravě jsme u nich prohráli, pak i v lize. Chtěli jsme to zlomit a konečně tam vyhrát, což se nám podařilo,“ neskrývá spokojenost mladý útočník, který ve 34. minutě vstřelil vítězný gól na 3:2. „Zavezl jsem puk do pásma. Ten se odrazil na Štindlíka, který puk nahodil na branku. Já jsem byl před bránou a jenom jsem tečoval,“ popisuje svůj jedenáctý úspěšný zásah v sezoně.

Zároveň ale podotýká, že mnohem více důležitější byl čtvrtý gól, který ve třetí třetině vstřelil Nicolas Werbik. „Každý gól je důležitý, ale nejdůležitější byl čtvrtý, kdy jsme soupeři uskočili na dva góly a měli jsme trošku jistotu. Náskok byl větší než o jeden gól a hrálo se nám lépe,“ sděluje Lukáš Anděl, který svým příjmením jen podtrhl vítězný zápas, který se hrál na mikulášský den. V kádru domácích hrál Mikuláš Pohl a Mikuláš Zbořil, v jihlavském dresu zase hrají dva hráči se stejným jménem, jen v jiném ekvivalentu – Niklas Lundström a Nicolase Werbik… „Ta jména už jsou jen takové zvláštnosti, maličkosti. My jsme hlavně rádi za tři body,“ usmívá se „Andy“, jenž je rád, že se Jihlavě opět podařilo uskočit druhému Kladnu na tři body (Rytíři totiž v pondělí předehrávali zápas proti Frýdku-Místku a po výhře 3:1 se přiblížili Dukle na tři body). „Nikdy se nemůžete uspokojit s výkonem. V hokeji je možné všechno, stačí minuta a je všechno srovnané. Ale tabulku samozřejmě sledujeme, nějaký náskok máme. Budeme se snažit vyhrávat dále a dále, aby byl náskok větší a větší,“ říká Lukáš Anděl.

Videoohlasy s Lukášem Andělem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla