Dva důležité zápasy na Kladně určí, jakým směrem se bude semifinále vyvíjet

19.03.2019 / Tomáš Lysý

Stejně jako ve čtvrtfinále proti Litoměřicím, i nyní proti Kladnu se stěhuje série na led jihlavského soupeře za stavu 1:1 na zápasy. Tentokrát je ale nálada Jihlavských přece jen o něco lepší. Zatímco proti Stadionu ztratila Dukla druhý zápas, proti Kladnu dokázala napravit zaváhání z úvodního klání a ve druhém mači předvést asi nejlepší výkon v letošním play-off. Nyní se série stěhuje na kladenský ČEZ stadion, kde třetí a čtvrtý zápas začíná shodně v 18 hodin. Sledovat ho můžete prostřednictvím hokejkaTV.cz, k dispozici je i tradiční textový onlajn. Pokud chcete vidět Duklu naživo, stačí si koupit vstupenky, nabízené na Sazka Ticketu – lístky na třetí zápas v prodeji zde, čtvrtý zápas pak tady.

Potřetí za sebou začínala Dukla semifinálovou sérii na domácím ledě. V roce 2016 proti Ústí i o rok později proti Kladnu si vezla na led soupeře vedení 2:0. Tentokrát je stav po dvou zápasech na Horáckém zimním stadionu vyrovnaný. Po prvním semifinále, které Kladno vyhrálo na ledě soupeře 4:1, jihlavští hráči moc dobře věděli, že je třeba přidat ve všech herních činnostech. „Agresivita, produktivita, osobní souboje a nasazení. To všechno nám chybělo,“ sděloval v ohlasech Matěj Pekr.

Druhý zápas nabídl úplně jiný obrázek. Pár fanoušků nad Duklou zlomilo hůl a někteří si mysleli, že Kladno opět dojde k výhře poměrně snadnou cestou, která nebude ani bolet. Opak byl pravdou. Jihlavští hokejisté výrazně přitvrdili, s čímž soupeř úplně nepočítal. Na ledě byla úplně jiná Dukla. Agresívnější, tvrdší, lačnící po vítězství. „Pořád jsme se jen bavili o tom, že nehrajeme play-off styl. Ve druhém utkání už to bylo konečně vidět. A emoce? Je to play-off, to k tomu patří. Doufám, že takhle budeme pokračovat i na Kladně,“ hlásil Josef Skořepa, který dal branku na 3:1 a výrazně tak utnul naděje Rytířů po snížení na 1:2.

Čtete také: Průvodce fanouška na 3. a 4. semifinálový zápas

Nyní se série stěhuje na Kladno, kde by si měla Dukla rozpomenout na dva zápasy v základní části. V obou případech totiž z ČEZ Stadionu přivezla vítězství. Při prvním měření sil zvítězila 3:2 na samostatné nájezdy, když ve 49. minutě srovnal Vlastimil Dostálek a dovednostní disciplínu rozhodl Matěj Pekr. Poměr střel byl tehdy 36 ku 17 pro Jihlavu. Ve druhém utkání během základní části se svěřenci trenérů Vlka a Zemana nezalekli ani Tomáše Plekance a vyhráli na Kladně jednoznačně 5:2. Červenožlutí tehdy vyhráli každou třetinu (0:1, 1:2, 1:2), do vedení se dostali už ve třetí minutě zásluhou Mihy Štebiha a zkraje třetí části vedli již 4:1.

Říká se sice, že play-off a základní část jsou dvě naprosto odlišné soutěže. Pokud ale Jihlavští podají stejný výkon jako při vítězství na Kladně 5:2 a přidají zdravou dávku agresivity, osobních soubojů a tvrdosti – jako ve druhém semifinále – není se čeho bát! „Chceme zopakovat naší hru z druhého zápasu a vyhrát tam oba dva zápasy. Ale série pokračuje v úterý, takže jdeme zápas od zápasu,“ ukončil Josef Skořepa rozhovor po druhém utkání.

Také my umíme rozdat! Dukla ve druhém zápasu výrazně přitvrdila, což byl jeden z hlavních receptů na vítězství 3:1! Foto: Tomáš Lysý

Semifinále play-off 2019: 3. zápasy, úterý 19.3.2019:

ČEZ Motor České Budějovice – VHK ROBE Vsetín (17:30)
Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava (18:00)

Semifinále play-off 2019, 4. zápasy, středa 20.3.2019:

ČEZ Motor České Budějovice – VHK ROBE Vsetín (17:30)
Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava (18:00)

Semifinále se hraje na čtyři vítězná utkání. Lépe postavený celek po základní části začíná sérii dvěma domácími zápasy, poté se série stěhuje na kluziště hůře postaveného týmu. Případný pátý a sedmý rozhodující zápas se opět hraje na stadionu lépe postaveného celku, v případném šestém utkání má výhodu domácího prostředí hůře postavený tým.