Tomáš Harkabus pokračuje v Dukle, klub se naopak rozloučil s několika hráči

02.04.2019 / KLUB

Na tiskové konferenci po skončení sezony upřesnil jednatel klubu Bedřich Ščerban, kteří hráči jsou pod smlouvou a na které Dukla uplatnila opci. Dalším hokejistou, který bude v klubu pokračovat, je útočník Tomáš Harkabus. „S panem Ščerbanem jsme se dohodli velmi rychle. Zájem byl ze strany Dukly, tak z mojí strany, proto vše proběhlo v pořádku, velmi rychle a jsem za to rád,“ hovoří šestadvacetiletý forvard, který v červenožlutém dresu odehrál již 136 utkání.
V Dukle naopak nebudou pokračovat obránci David Kajínek, Miha Štebih a útočníci Michal Hlinka, Dominik Hrníčko, Lukáš Klíma a Martin Osmík. Zpět do svých klubů se vrací zadák Martin Matějíček a forvard Juraj Bezúch. S dalšími hráči klub jedná.

Tomáš Harkabus nejen o podpisu nové smlouvy s Duklou

Jednatel klubu také na tiskové konferenci oznámil, že Tomáš Harkabus projevil zájem zůstat na příští sezonu a Dukla má zájem také. Nyní došlo k podpisu smlouvy. „Ta je podepsána na rok s opcí. Jednání bylo rychlé a korektní. Hned v pondělí 25. března jsme seděli s trenéry nad složením mužstva do další sezony. Ve středu proběhly pohovory. Pak jsem se sešel s Tomášem a během pár dní jsme byli domluvení na smlouvě,“ hlásí Bedřich Ščerban.

Šéf Dukly také avizoval, že zájem zůstat projevil obránce Jan Holý. Klub je s agentem hráče domluven na podmínkách, nyní zbývá podepsat smlouvu. Mohou fanoušci čekat další podpisy smluv s hráči? „Dá se to očekávat. Začalo období, kdy dáváme dokupy kádr na příští sezonu. Vždy je otázka, jak rychle se domluvíme na podmínkách a na schůzce k podpisu. U Tomáše byla výhoda, že bydlí tady v Jihlavě, takže byl schopný dostavit se během pár desítek minut k podpisu,“ upřesňuje Bedřich Ščerban.

Bedřich Ščerban o podpisu smlouvy s Tomášem Harkabusem a o dalších jednáních

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

INFORMACE K PODOBĚ HRÁČSKÉHO KÁDRU PRO DALŠÍ SEZONU (Z TISKOVÉ KONFERENCE):

Brankáři: „Gólmani jsou pod smlouvou všichni tři. To je pro nás až luxusní a tuto situaci máme vyřešenou,“ sdělil jednatel klubu k Janu Brožovi, Davidu Honzíkovi a Niklasi Lundströmovi.

Obránci: „Uplatnili jsme opci u Jana Pohla a Václava Půži. Pod smlouvou jsou Lukáš Mareš, Jakub Černohorský, Matěj Vála a David Váňa. Komunikoval jsem s agentem Jana Holého. Má zájem zůstat a jsme domluvení na podmínkách, byť není ještě podepsáno,“ upřesnil šéf Dukly.

Útočníci: Opce byla uplatněna i u Tomáše Čachotského. Smlouvu mají také Lukáš Anděl, David Čermák, Tomáš Jiránek, Matěj Pekr, Josef Skořepa a Adam Zeman,“ vyjmenoval Bedřich Ščerban na tiskové konferenci některé hráče, ke kterým nyní přibyl i Tomáš Harkabus.

S dalšími hráči ze současného kádru proběhla nebo probíhají jednání, resp. byla nabídnuta nová smlouva. O dalších pohybech v kádru (podpisy smluv, příchody nových hráčů, odchody) bude klub nadále informovat na webu a sociálních sítích.

Odchody z Dukly

S koncem sezony a skladbou týmu na nový ročník samozřejmě souvisí i odchody z kádru. Ty se týkají osmi hráčů – se šesti z nich již Dukla nepočítá, další dva se vrací do svých mateřských klubů. V jihlavském dresu již nebudou pokračovat tito hráči:

David Kajínek: Třicetiletý zadák strávil v klubu poslední tři sezony – postupovou, extraligovou a stávající prvoligovou. V červenožlutém odehrál 159 zápasů, ve kterých si připsal 49 bodů (10+39). Z tehdejší „benátecké“ kliky (Skořepa, Kajínek, Říha) tak zůstává v Jihlavě už jen první jmenovaný. „Kája“ odehrál v aktuálním ročníku za Duklu 49 zápasů, zapsal 19 kanadských bodů (2+17) s účastní na ledě +17.

Miha Štebih: Slovinský reprezentant se do Dukly vrátil po dvou letech, naposled hrál baráž 2016. V letošní sezoně nastoupil do 52 zápasů. Zatímco v základní části byl poměrně produktivní (6+8), ve vyřazovacích bojích i vinou zranění nebodoval. K celkovým 263 utkáním za Jihlavu další nepřidá. „U Mihy nebude uplatněna opce,“ sděluje Bedřich Ščerban.

Michal Hlinka: Osmadvacetiletý útočník přišel do Dukly těsně před začátkem extraligové sezony. Technicky hodně vybavenému hráči se však nevyhnula různá zranění (úder mezi nohy v extraligovém ročníku, zmlácení nepřizpůsobivými občany na konci loňského roku). Za Jihlavu odehrál 94 zápasů s bilancí 25 bodů (13+12). Během extraligového ročníku si dobře sedl ve třetí lajně s Lukášem Žálčíkem a Lukášem Andělem, v této sezoně nastupoval zejména ve čtvrté formaci.

Dominik Hrníčko: Důrazného forvarda, který umí rozdat i přijmout, získala Dukla na konci přípravných zápasů 2018. Svými osmi góly v letošní sezoně vyrovnal své maximum z uplynulého ročníku z Benátek. Ale jak sám „Hrnek“ říkal, jeho přednosti jsou jinde, než ve sbírání bodů. Do hry přidal tvrdost a důraz, nicméně i tak získal v 60 zápasech slušných 16 kanadských bodů (8+8). Nastupoval většinou ve čtvrté formaci.

Lukáš Klíma: Synovce legendárního Petra Klímy angažovala Dukla zkraje prosince 2018 spolu s Janem Holým z Kadaně. Zatímco u Trhačů nastřílel 13 gólů ve 27 zápasech, v červenožlutém dresu se mu tolik nedařilo. Začínal ve druhé formaci, ale postupně klesl do čtvrtého útoku. Slovenský hokejista získal ve 30 utkáních za Duklu celkem 15 bodů (2+13)

Martin Osmík: Zanedlouho třiadvacetiletý hokejista, který v mládeži hrával za Havlíčkův Brod, přišel do Jihlavy z Karlových Varů před sezonou společně s Tomášem Harkabusem a poté si vybojoval místo v týmu. Vinou zranění odehrál v základní části jen 37 utkání, ve kterých sedmkrát skóroval a přidal tři asistence. V devíti zápasech play-off nebodoval a většinou nastupoval také ve čtvrté lajně (spolu s Hrníčkem a Hlinkou).

Martin Matějíček: Během rozehrané sezony se stal poslední jihlavskou posilou do obrany. V Porubě podával stabilní výkony, zkušeného praváka s 330 starty v extralize si tak vytáhla Dukla. Za ní odehrál 25 zápasů s bilancí jednoho gólu (ve druhém semifinále proti Kladnu) a pěti asistencí. Nyní se vrací do svého mateřského klubu, Zlína.

Juraj Bezúch: Poslední hráč, kterého Jihlava v této sezoně angažovala, a to těsně před vypršením přestupního termínu. Výborný technik, kterému práce s pukem nedělá sebemenší problém, přišel z Mountfieldu HK jako výměna za obránce Petra Štindla. Pětadvacetiletý forvard chytl v play-off dobrou formu, v 10 zápasech získal sedm bodů (5+2) a hattrickem pomohl k důležitému vítězství ve třetím utkání čtvrtfinále v Litoměřicích.

HC DUKLA JIHLAVA DĚKUJE VŠEM UVEDENÝM HRÁČŮM ZA ODVEDENÉ SLUŽBY A PŘEJE JIM V BUDOUCNU HODNĚ ŠTĚSTÍ NEJEN V NOVÝCH ANGAŽMÁ, ALE I V SOUKROMÉM ŽIVOTĚ.