Dukle se upsal šikovný junior Miroslav Juda

04.04.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Po podpisu smlouvy s Tomášem Harkabusem se domluvil s Jihlavou také juniorský útočník Miroslav Juda. Osmnáctiletý forvard, který byl v uplynulé sezoně po Tomáši Chlubnovi druhým nejproduktivnějším hráčem juniorů, se s klubem dohodl velice rychle. „S panem Ščerbanem jsme se domluvili během pár minut, takže pak už zbýval jen termín, kdy podepíšeme smlouvu,“ hlásí mladý útočník, který s hokejem začínal ve Velkém Meziříčí a do Dukly přišel před sezonou 2013/2014 jako starší žák.

Miroslav Juda je tak dalším hráčem v A-týmu, který je odchovanec nebo do klubu přišel v žákovských kategoriích z jiného týmu v kraji. Vedle něj to byli v uplynulé sezoně i Jan Brož, Ondřej Chaloupek, Lukáš Mareš, Ladislav Pospíchal, Václav Půža, Matěj Vála, David Váňa, Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Tomáš Chlubna, Jan Mandát a Adam Zeman.

„S panem Ščerbanem jsme se domluvili během pár minut, takže pak už jen zbýval termín, kdy podepíšeme smlouvu. V A-týmu s ničím moc nepočítám, jen to zkusím a uvidíme, jak všechno dopadne,“ říká sympaticky Miroslav Juda s tím, že s výrazně větším počtem času na ledě počítá v jihlavské juniorce. Během uplynulé sezony odehrál za A-tým dva zápasy a chodil se seniorskou Duklou na tréninky. „Zápasy za A-tým byly super. Získal jsem zkušenosti navíc a je to něco jiného, než juniorka,“ usmívá se hokejista, který se účastnil také Mezinárodní česko-finské hokejové školy.

A co čeká od letní přípravy, která A-týmu startuje v pondělí 29. dubna 2019? „Slyšel jsem, že je to hodně o posilovně. Jinak nevím, co od toho mám čekat,“ uzavírá rozhovor Miroslav Juda, kterého v následujícím roce čeká skládání maturity.

Miroslav Juda o podpisu smlouvy s Duklou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Miroslav Juda podepisuje smlouvu s Duklou Jihlava. Foto: Tomáš Lysý