Sokolov a Kadaň na jeden zátah, Dukla vyrazí na trip do pohraničí

17.02.2020 / Vladimír Šťastný

Nadstavbová část o účast v předkole se chýlí ke svému konci. Týmům zbývá odehrát povětšinou osm kol, Dukla, společně společně s Frýdkem-Místkem, Třebíčí a Benátkami nad Jizerou jich má, díky odloženým zápasům, před sebou ještě devět. A právě dvě utkání za sebou čekají svěřence trenérů Ujčíka a Nekvasila v pondělí a v úterý na severozápadě Čech. V pondělí 17. února od 18 hodin nastoupí v rámci 51. kola proti Sokolovu a přesně dvacet čtyři hodin od začátku utkání v Sokolově je k souboji na svém zimním stadionu vyzve celek Kadaně. To se bude jednat o 52. kolo Chance ligy. Oba zápasy můžete sledovat na hokejkaTV, nebo textovým přenosem na Onlajnech, případně můžete jet na Duklu do německého pohraničí, stejně jako nejvěrnější fanoušci červenožlutých, po vlastní ose.

PONDĚLNÍ SOUPEŘ: HC BANÍK SOKOLOV

Nováček Chance ligy se v premiérové sezoně pohyboval v podstatě po celou základní část na chvostu tabulky, na předposledním místě. Od 36. kola, kdy Sokolov prohrál v Kadani, si oba týmy pořadí na posledních dvou místech prohodily a od té doby je Sokolov pevně přikován k poslednímu místu. V současné době ztrácí na předposlední Ústí nad Labem sedm bodů. Trenérem týmu je Karel Mlejnek, který před angažmá v Sokolově dlouho pracoval jako trenér v Karlových Varech a v Liberci. Jeho asistentem je Petr Holejšovský. Trenér Mlejnek však zůstane v Sokolově jako lodivod týmu pouze do konce dubna letošního roku. Nedávno byl jmenován hlavním koučem reprezentace do dvaceti let, takže na lavičce týmu Sokolova již nebude působit. Velkým problémem také bude, že od další sezony klub přijde o velkého partnera – Sokolovskou uhelnou.

Soupiska Sokolova
Realizační tým Sokolova

V brankovišti Sokolova se protočila již šestice gólmanů. Největší porci zápasů (nastoupil do 19 zápasů) odchytal Jan Bednář. Ten dosáhl průměru obdržené branky na zápas 3,34 a procentuální úspěšnosti zákroků 86,60%. O šest zápasů méně odchytal Jakub Kašpar s úspěšností zákroků 89,24% a průměrem obdržených branek na zápas 3,06. Do devíti zápasů zasáhl Ondřej Kuchař, který již v Sokolově nepůsobí, do osmi utkání zasáhl David Fečo. Další gólman Radek Haas nastoupil do šesti utkání a Jaroslav Pavelka nastoupil pouze do jediného a navíc necelého zápasu.

Obránci týmu z posledního místa tabulky mají obecně velmi malou produktivitu. Nejvíce kanadských bodů získal doposud Patrik Kadeřávek, který vstřelil jeden gól a připsal si 11 asistencí. Za ním následuje devítibodový Petr Vodička (1+8) a třetí místo patří Ondřeji Šafářovi se šesti body (1+5). Všichni obránci Sokolova se do černého trefili pouze osmkrát a jen jeden zaznamenal více než jeden gól. Jedná se o Tomáše Pařízka, který vstřelil dva góly.

Mezi útočníky Sokolova je na čele klubového kanadského bodování Jaromír Kverka, který má na svém kontě 40 bodů za 17 gólů a 23 asistencí. Kverka je zároveň nejlépe střílejícím hráčem Sokolova. Mladý útočník však působení v Baníku koncem ledna ukončil a do konce sezony se přemístil do Chomutova. Třicet šest bodů získal Matěj Zadražil, dosáhl na 14 gólů a 22 asistencí, což ho řadí za Kverku, v závěsu za ním je Tomáš Vracovský – 35 bodů (15+20). Z hráčů, kteří někdy v minulosti hráli za Duklu, jsou v současném kádru Sokolova Matěj Zadražil a další útočník Martin Osmík a dále obránce Ondřej Šafář.

KDE SOKOLOV HRAJE?

Baník hraje své domácí utkání na zimním stadionu na okraji zhruba třiadvacetitisícového Sokolova. Ledová plocha byla vybudována v roce 1961 a zastřešena v roce 1973, od té doby prošla dvěma rekonstrukcemi. Kapacita haly je 5.000 míst, z toho 500 je pro sedící diváky.

POSLEDNÍ ZÁPAS SOKOLOVA

50. kolo Chance ligy: SK Trhači Kadaň – HC Baník Sokolov 2:1

Branky a nahrávky: 30. Foltýn (Wojnar, Čech), 59. J. Müller (Kůs, M. Zabloudil) – 60. Rohan (Zadražil, Houška). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Střely na branku: 21:30. Diváci: 431. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Baník Sokolov: Kašpar – Přindiš, Pařízek, Kadeřávek, Rulík, Vodička – Zadražil, Čejka, Záruba – Urban, Uhlík, Rohan – Osmík, Grim, Berčík – Houška, Jiskra, Adámek.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

44. kolo Chance ligy, 22 ledna 2020: HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov 5:0

Branky a nahrávky: 7. Fronk (Chlubna), 15. Illéš (Čachotský, Pohl), 35. Illéš (Poletín, Staněk), 39. Anděl (Illéš, Poletín), 56. Chlubna (Fronk, Harkabus). Rozhodčí: Hucl, Ondráček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 969. Střely na branku: 37:18. Zblokované střely: 7:5. Vhazování: 30:25. Průběh utkání: 5:0.

HC Dukla Jihlava: J. Brož – Staněk, Piegl, Pohl, Kolář, Holý, Vála, Půža – Čachotský, Skořepa, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Harkabus, Fronk, Chlubna – V. Brož, Lichanec, Protasenja

HC Baník Sokolov: Bednář – Přindiš, Houdek, Michálek, Vodička, Šafář, Rulík, Kadeřávek – Švec, Zadražil, Křemen – Vracovský, Kverka, Stříbrný – Rohan, Vrána, Kuběna – Pařízek, Křehlík

V posledním utkání si Dukla udělala ze soupeře na domácím ledě trhací kalendář a zvítězila naprosto jasně 5:0. Foto: Nela Dittrichová


ÚTERNÍ SOUPEŘ: SK KADAŇ

Tým Kadaně se v letošní sezoně Chance ligy pohyboval, společně se Sokolovem, po celou základní část na chvostu tabulky. Změna přišla až v nadstavbové části, kdy se Kadaň výsledkově zvedla a odpoutala se od posledního místa. V posledním odehraném kole se po výhře na domácím ledě nad Sokolovem dokonce dostala před Ústí nad Labem na čtrnáctou příčku tabulky. Pro Kadaň je v letošní sezoně jihlavská Dukla poměrně oblíbeným soupeřem. Z dosavadních pěti odehraných společných zápasů vytěžila Kadaň do tabulky soutěže 8 bodů, Dukla poté logicky pouze 7. Poslední porážku Dukle uštědřili svěřenci trenérů Petra Klímy, Tomáše Hamary a Petra Rosola v CZ LOKO aréně 25. ledna, kdy zvítězili 2:0.

Soupiska Kadaně
Realizační tým Kadaně

Mezi třemi tyčemi se v letošní sezoně v týmu Kadaně vystřídalo kvarteto gólmanů. Největší porci zápasů (nastoupil do 34 zápasů) odchytal Jakub Neužil. Ten dosáhl průměru obdržené branky na zápas 3,35 a procentuální úspěšnosti zákroků 91,31%. Do třinácti utkání zasáhl Adam Wolf s úspěšností 4,88 obdržené branky na zápas a procentuální úspěšnosti zákroků 85,54%. Do osmi zápasů zasáhl ještě Oliver Štěpánek a do pěti utkání Petr Galuška.

Nejvíce kanadských bodů ze všech obránců Kadaně získal Jakub Trefný, který již má na svém kontě 30 kanadských bodů za dva góly a dvacet osm asistencí. S velkým odstupem za ním je Lukáš Chalupa, jenž má 10 bodů za 1 gól a 9 přihrávek. Těsně za ním je Denis Zeman. Ten se trefil do černého čtyřikrát a je tak nejlepším střelcem mezi obránci Kadaně. Ke čtyřem gólům přidal Zeman ještě pět asistencí a má tak celkem devět bodů.

V útočných formacích Kadaně se přetahují o vedení Jaroslav Kůs a Roman Chlouba. Kůs má momentálně na svém kontě 35 bodů za 9 gólů a 26 asistencí. Třicetičtyřbodový Chlouba je na druhém místě se třinácti góly a jedenadvaceti přihrávkami. Je zároveň nejlépe střílejícím hráčem Kadaně. O osm bodů za ním je Jan Müller se ziskem 26 bodů (12+14). Je zajímavé, že žádný současný hráč Kadaně ještě nikdy nenastoupil v dresu Dukly Jihlava.

KDE KADAŇ HRAJE?

Stadion Trhačů je ve vlastnictví města a z toho plyne i název stánku – Zimní stadion Města Kadaň. Aktuálně má kapacitu 3000 míst.

POSLEDNÍ ZÁPAS KADANĚ

50. kolo Chance ligy: SK Kadaň – HC Baník Sokolov 2:1

Branky a nahrávky: 30. Foltýn (Wojnar, Čech), 59. J. Müller (Kůs, M. Zabloudil) – 60. T. Rohan (M. Zadražil, Houška). Rozhodčí: Wagner, Valenta – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 6:6. Bez využití. Střely na branku: 21:30. Diváci: 431.

SK Trhači Kadaň: Neužil – Trefný, Klodner, Foltýn, Delmarche, Zeman, Eliáš, Procházka – Wojnar, Kůs, M. Zabloudil – Zd. Zabloudil, Žolobov, Müller – Homer, Rindoš, Koblížek – Dubský, Čech.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

45 kolo Chance ligy, 25. ledna 2020: HC Dukla Jihlava – SK Trhači Kadaň 0:2

Branky a nahrávky: 25. Koblížek (Homer, Foltýn), 34. Prymula (Čech, Wojnar). Rozhodčí: Doležal, Pilný – Podrazil, Bosák. Vyloučení: 8:8, navíc Trefný (KAD) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1092. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 0:2.

HC Dukla Jihlava: J. Brož – Staněk, Piegl, Pohl, Kolář, Holý, Vála, Půža – V. Brož, Skořepa, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Jiránek, Fronk, Chlubna – Harkabus, Lichanec, Juda

SK Trhači Kadaň: Neužil – Trefný, Eliáš, Foltýn, Procházka, Poizl, Delmarche, Zeman – Wágner, Kůs, Müller – Homer, Rindoš, Koblížek – Čech, Prymula, Wojnar – Dubský

Dukle se letos proti Kadani nedaří, během pěti odehraných zápasů s ní již třikrát prohrála a získala jen sedm bodů. Foto: Nela Dittrichová

51. kolo Chance Ligy (21. kolo nadstavby A), pondělí 17. února 2020

Piráti Chomutov – AZ RESIDOMO Havířov (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice (18:00)

51. kolo Chance Ligy (21. kolo nadstavby B), pondělí 17. února 2020

SK Horácká Slavia Třebíč – SK Trhači Kadaň (17:30)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava (18:00) - vstupenky zde
Dohrávka, úterý 18. února 2020: HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek (17:30)

52. KOLO CHANCE LIGY (21. KOLO NADSTAVBY A), STŘEDA 19. ÚNORA 2020

HC RT TORAX Poruba 2011 - HC ZUBR Přerov (17:30)
VHK ROBE Vsetín - HC Stadion Litoměřice (17:30)
AZ RESIDOMO Havířov - ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
HC Slavia Praha - Piráti Chomutov (18:00)

52. KOLO CHANCE LIGY (21. KOLO NADSTAVBY B), STŘEDA 19. ÚNORA 2020

Předehrávka, úterý 18 února 2020: SK Trhači Kadaň - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Benátky nad Jizerou - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Baník Sokolov – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. - HC Frýdek-Místek (18:00)

53. KOLO CHANCE LIGY (23. KOLO NADSTAVBY A), SOBOTA 22. ÚNORA 2020

Piráti Chomutov - VHK ROBE Vsetín (16:00)
HC Slavia Praha - AZ RESIDOMO Havířov (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
HC ZUBR Přerov - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)

53. KOLO CHANCE LIGY (23. KOLO NADSTAVBY B), SOBOTA 22. ÚNORA 2020

Předehrávka, pátek 21. února 2020: HC Baník Sokolov - HC Frýdek-Místek (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - SK Trhači Kadaň (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava (17:00) - Informace ke vstupenkám zde
SK Horácká Slavia Třebíč - Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)

Dohrávky

47. kolo Chance Ligy (17. kolo Nadstavby A), neděle 23.2.2020: Piráti Chomutov – HC RT TORAX Poruba 2011 (16:00)
35. kolo Chance Ligy (5. kolo Nadstavby B), pondělí 24.2.2020: HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava (17:30)

Tabulka Chance Ligy před 51. kolem