Medvědi si vylámali zuby na Suchanovi

20.09.2005 / Eva Streichsbierová

Jihlavským hokejistům stačil k vítězství v Berouně jediný gól. Dukla v pondělí vyhrála na ledě Středočechů 1:0 a v tabulce se posunula na druhou příčku. Vedoucí Mladá Boleslav má stejně bodů, ale lepší skóre. O vítěznou branku Jihlavy se znovu postarala první formace. Už počtvrté v sezóně se trefil Daniel Hodek. Brankář Jaroslav Suchan vychytal podruhé v sezóně čisté konto.

Vítězství nad Středočechy se rodilo velmi těžko. „Byla to dřina jako vždycky, když hrajeme v Berouně. Domácí vyhazovali puky, jezdili po nás, napadali nás… Můžeme být rádi, že jsme dali gól a udrželi vedení až do konce. Hlavně nás podržel Jarda,“ zhodnotil zápas obránce Pavel Staněk.
Jihlavský brankář Jaroslav Suchan udržel čisté konto už podruhé v sezóně a s průměrem 1,2 gólu na zápas patří k nejlepším gólmanům první ligy. „Chytá super, má ohromnou fazónu a pokud mu vydrží, tak se nám určitě bude dařit. Hraje se mnohem lépe, když víte, že za vám stojí gólman, který je schopný napravit vaši chybu,“ nešetřil chválou na adresu svého spoluhráče třiadvacetiletý bek.

Domácí byli nejblíže gólu ve 38. a 48. minutě, v obou případech ale skončily jejich pokusy na tyči. „Ty situace byly hodně nepříjemné. Naštěstí pro nás to pokaždé dobře dopadlo. Důležité je, že máme tři body,“ radoval se po utkání Jaroslav Suchan.
Naopak Medvědi byli smutní. „Od začátku sezóny se střelecky trápíme, už nás to stálo spoustu bodů. Nedokážeme proměnit ani ty nejvyloženější šance,“ zlobil se berounský kouč Zdeněk Vojta. „Dukla je velmi zkušené mužstvo, my jsme s ní sice hráli vyrovnanou partii, ale oni jsou chytřejší v koncovce. Bohužel nemáme hráče jako je Hodek, Bakus nebo Rytnauer.“

První jihlavská pětka znovu potvrdila výbornou formu, zatím se trefila ve všech letošních soutěžních zápasech. V Berouně skolil Medvědy Daniel Hodek. „Je úplně jedno, kdo dává góly, hlavně že padají. Pokud díky nim navíc vyhráváme, je to super. Teď se daří nám, za nějakou dobu to může být někdo jiný. Myslím, že se dobře doplňujeme,“ je přesvědčen křídelní útočník elitní jihlavské formace Ladislav Rytnauer. V podstatě úplně stejný názor zastává také trenér Milan Chalupa. „Hrajeme na čtyři útoky, ne jenom na jednu pětku a to, že to tam teď té jedné padá, je jenom dobře.“

Po pěti odehraných kolech má Jihlava na kontě jedenáct bodů a v tabulce jí patří druhé místo. Její bilance je zatím skvělá; tři výhry v normální hrací době, jedno vítězství v prodloužení a pouze jediná porážka. „Možná kdybychom v sobotním zápase s Ústím bojovali tak jako dneska v Berouně, dopadl by výsledek jinak,“ myslí si jihlavský kouč.
Další prvoligové utkání odehraje Dukla ve středu na domácím ledě. Od 17:30 přivítá na Horáckém zimním stadionu Havířov.