Dukle se na utkání proti Frýdku-Místku vrátí Menšík a Čachotský

07.12.2022 / Daniel Lhotský

Do kádru Dukly se vrátí pro středeční utkání dva její hráči z Extraligy. Z Olomouce se vrátí Matouš Menšík a z Českých Budějovic legendární Tomáš Čachotský, který se tak znovu přiblíží tisícovce zápasů v červenožlutém dresu. Zatímco legendární útočník Dukly bude týmu k dispozici zatím jen ve středu, jeho výrazně mladší parťák by měl v Jihlavě hrát do nadcházející reprezentační přestávky.

Tomáše Čachotského jistě není třeba fanouškům Dukly představovat. Legendární Čagy už má za sebou 997 zápasů v dresu Jihlavy. Letos se rozhodl znovu si zahrát Extraligu a ve svých 40 letech znovu řádí v nejvyšší hokejové soutěži Česka. V extraligovém Motoru odehrál v letošní sezoně už 14 utkání, během kterých vstřelil tři góly a přidal dvě asistence. Jeho akce v zápase na ledě Olomouce se dokonce dostala do výběru Zlaté helmy za měsíc listopad. Do Dukly se vrací v reakci na zranění Otakara Šika, kterému se bohužel potvrdila zlomenina čelisti.

Tomáš Čachotský rozehrál sezonu v dresu Jihlavy, později se přesunul do extraligy do Českých Budějovic. Za Duklu skóroval zatím jen jednou, v zápase proti Litoměřicím proměnil trestné střílení. Foto: Karolína Štolcová.

Matouš Menšík se stal stabilním členem týmu Olomouce, zatím vynechal pouze jediné utkání Hanáků v extralize. Během 25 utkání nasbíral celkem jeden gól a dvě asistence. Za Duklu už jednou letos nastoupil v zápase na ledě Litoměřic, ve kterém dokázal vstřelit gól. Dukle ale tehdy nestačil, z Litoměřic si odvezla porážku 3:5.

Také Matouš Menšík dokázal vstřelit gól v zápase na ledě Litoměřic. Ve středu naskočí za Duklu podruhé v této sezoně. Uvidíme, zda se opět dokáže gólově prosadit. Foto: Karolína Štolcová.