ZLATO z turnaje o pohár Hejtmana Kraje Vysočina!

22.12.2022 / Jaroslav Wollmann

O víkendu 17. - 18. 12. se na Zimáčku v Jihlavě konal již 15. ročník tohoto vyhlášeného turnaje, který byl letos určen pro hráče ročníku 2011 a mladší. Jihlavští "šesťáci" si v zápasech hraných na 2 x 20 minut, přičemž každá dvacetiminutovka se započítávala jako samostatný zápas, připsali devět vítězství, jednu remízu a zaslouženě obsadili první místo.

Turnaje se zúčastnilo celkem šest týmů - HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, HC Dynamo Pardubice, HC Olomouc, HC Letci Letňany a domácí celek HC Dukla Jihlava, kdy se během dvou dnů střetli mezi sebou postupně všichni soupeři a následně se dle počtu bodů rozhodlo o konečném pořadí.

Svěřenci trenéra Tomáše Dzurika předváděli v této těžké konkurenci skvělé výkony, výborně reprezentovali jihlavský klub a putovní pohár pro vítěze zůstal v rukouch domácího výběru! VŠEM HRÁČŮM, TRENÉRŮM, RODIČŮM A SPOLUORGANIZÁTORŮM turnaje patří poděkování za skvělý hokejový víkend v duchu fair-play a přátelské Vánoční atmosféry!

Výsledky Dukly Jihlava

HC Dukla Jihlava - HC Letci Letňany 3:0 a 2:0

Branky a asistence Dukly: Mareš (S. Fink), S. Fink (P. Fink), Horký, P. Fink (S. Fink), Mareš.

Komentář Tomáš Dzurika: Na úvod turnaje nás čekal velice bruslivý soupeř, který měl několik šikovných individualit a hned první utkání nabídlo krásnou hokejovou podívanou, kdy celý náš tým podal výborný výkon v útočné i obranné hře podpořený spolehlivě chytajícími brankáři.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 2:1 a 1:1

Branky a asistence Dukly: P. Fink (S. Fink), P. Fink (S. Fink, Mareš), P. Fink (S. Fink, Mareš).

Komentář Tomáše Dzurika: S Kometou jsme se utkali letos již počtvrté a opět se jednalo o krásné utkání, kdy tento zápas jsme byli my mírně lepším týmem a díky obětavé hře všech hráčů a třem gólům prvního útoku jsme získali cennou výhru a remízu.

HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 4:1 a 2:0

Branky a asistence Dukly: S. Fink, Matějka (Horký), S. Fink (P. Fink, Zápotočný), S. Fink, S. Fink (P. Fink, Mareš), P. Fink (Mareš).

Komentář Tomáše Dzurika: První část hry jsme pokračovali v předešlých výkonech a hra se odehrávala převážně v pásmu soupeře. V druhé části náročného programu docházeli oběma týmům síly, kdy i přes upadající tempo hry jsme byli stále více na kotouči a utkání zvládli.

HC Dukla Jihlava - HC Dynamo Pardubice 6:2 a 4:1

Branky a asistence Dukly: Horký (Matějka), Kalců (P. Fink), Rásocha (Špejtek), P. Fink (Kalců), P. Fink (S. Fink), P. Fink (Mareš), S. Fink, P. Fink (S. Fink), S. Fink. (P. Fink), P. Fink (Kalců).

Komentář Tomáše Dzurika: Náš zřejmě nejlepší výkon na celém turnaji, kdy s kvalitním soupeřem jsme hýřili pohybem, předváděli krásné kombinace a krom zhruba dvouminutovému výpadku v první i druhé části, které soupeř okamžitě trestal, jsme udávali tempo hry a neskutečně obětavě hráli směrem dozadu. Útočníci forčekingem či bekčekingem získávali spousty kotoučů a dařilo se nám rychle otáčet hru. Obránci kvalitně zakládali útočné akce, podporovat útok a v momentech zápasu, kdy byl soupeř "na dostřel", nás podrželi oba brankáři a za předvedenou hru v tomto utkání zaslouží celý tým obrovskou pochvalu!

HC Dukla Jihlava - HC Oceláři Třinec 7:0 a 8:0

Branky a asistence Dukly: Kalců, Matějka (Špejtek), Kalců, Matějka (S. Fink), Mareš (P. Fink), Matějka (S. Fink, Mareš), P. Fink (Mareš), Kliment (Zápotočný), S. Fink, Kalců, Rásocha (Lukáš), S. Fink (P. Fink, Mareš), Špejtek (Kalců), S. Fink, Mareš (P. Fink).

Komentář Tomáše Dzurika: I přes jisté prvenství jsme hráli s chutí a v dobrém tempu, kdy krom útočných hokejových momentů si cením, že i za vyššího vedení každý jednotlivec se mohl přetrhnout, aby pomohl oběma brankářům k nule na jejich kontě a nikdo nic po celé utkání nevypustil - tímto výkonem jsme podtrhli své zasloužené vítězství v turnaji.

Celkové hodnocení turnaje

Během dvou dnů nás čekalo pět velice těžkých utkání, která měla vysokou kvalitu, odehrávala se ve výborném tempu a k vidění byla spousta skvěle individuálně či herně vybavených hráčů. Vítězství je odměnou pro kluky za to, že hráli jako tým, kdy bojoval jeden za druhého a k tomu přidali do hry svoji hokejovou šikovnost či věci, které trénujeme. Celé to bylo podpořené výborně chytajícími brankáři a rodiči, kteří kluky podporovali po celý turnaj a nyní můžou být na své děti patřičně hrdí!

Sestava Dukly Jihlava

Koldová, Hromas - Duben, Zápotočný, Štefl, Matějka, Pešl - Mareš, S. Fink, P. Fink - Kalců, Kliment, Horký - Špejtek, Lukáš, Rásocha

Individuální ocenění

Nejlepší útočník turnaje: Patrik Fink (HC Dukla Jihlava)
Nejlepší obránce turnaje: Adam Pavliš (HC Dynamo Pardubice)
Nejlepší brankář turnaje: Adam Zelinka (HC Olomouc)