2:4
(0:2, 0:1, 2:1)

Junioři na jihlavském ledě nestačili na Spartu

08.08.2023

V souboji stříbrného týmu loňské sezony, Sparty a čtvrtého celku, Dukly, nenavázali červenožlutí na předchozí přípravné vítězství z pražského ledu. Jihlavští junioři totiž nezačali utkání proti Spartě dobře a rychle prohrávali 0:2. Pražané navíc své vedení ve druhé části o jednu přesnou trefu navýšili. Do třetí třetiny šla Dukla s cílem stáhnout tříbrankové manko a to se jí málem podařilo. Hned na začátku třetiny se prosadil jihlavský odchovanec a ex-sparťan Cyril Valach a poté v přesilovce snížil Jáchym Jungwirth. Vyrovnat se ale Jihlavě již nepodařilo a naopak v závěru ještě jednou inkasovala - 2:4.
08.08.2023, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka - Číhal, Jeletz, Šabatka, Topol, Ludvík, Jáchym Jungwirth, Mrtka - Báťa, Niederhafner, Kuprijanov, Bulík, Peš, Fiala, Chlubna, Valach, Váňa, Nosek, Klapica, Siedenglanz
2

HC Sparta Praha

Kalista - David, Červenka, Brůna, Samson, Byakov, Mack - Novák, Fábry, Višněvskij, Holeček, Žmola, Hamršmíd, Pavlák, Odehnal, Vašíček, Daníček, Poláček
4
Branky a nahrávky: 41. Valach (Fiala), 49. Jungwirth (Ludvík) - 5. Daníček, 9. Vašíček (Samson, Červenka), 34. Novák (Hamršmíd), 59. Brůna. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 80. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Nezačali jsme vůbec dobře. Sparta v polovině zápasu vedla již 3:0. Jsme v objemovém programu a máme třetí týden přípravy, takže nastavení na zápasy neřešíme. Bereme vše s ohledem na rozvoj kondičního aspektu. Z tohoto pohledu jsme byli rádi, že jsme třetí třetinu Spartu přehráli a málem jsme ještě zápas srovnali. Za stavu 2:3 jsme dostali branku do prázdné. Hráčům patří kredit za poslední třetinu, že ze sebe vytáhli a ukázali fyzický potenciál, přestože je tohle období pro ně velmi náročné.