Položili jsme se do toho a vyhráli jsme, hlásí Ondřej Chvátal

15.08.2023 / Natálie Poláčková

Právě proti Hradci Králové odstartovali dorostenci zápasovou přípravu na novou sezonu. Zápas na malé hale v Jihlavě skončil lépe pro Hradec, který o několik branek. Tentokrát už si to nenechala Jihlava líbit a odvetu vyhrála. „Zápas bych zhodnotil pozitivně. Vlastně první výhra takhle v přátelském zápase. Akorát to z naší strany mohlo být o něco lepší,“ hlásí mladý útočník.

Ačkoliv se ve třetí minutě dostali do vedení domácí, tak již v sedmé minutě vedla pro změnu Dukla. Nakonec se povedlo červenožlutému celku dostat do dvoubrankového vedení. „Určitě se nám zdálo, že máme nějak navrch. Pak jsme polevili, protože jsme si mysleli, že tam budeme sypat jeden gól za druhým, ale nebylo to tak,“ říká Ondřej Chvátal. A jak fungovala spolupráce mezi gólmanem a hráči? „Snažili jsme se blokovat střely, pomáhat brankáři a krýt ten předbrankový prostor. Tam nás brankář párkrát podržel.“

Nakonec zápas dospěl až do nájezdů, které dopadly lépe ve prospěch právě jihlavské Dukly. „Říkali jsme si, že už konečně musíme vyhrát nějaký ten přátelský zápas, abychom nebyli jenom na nule a pak jsme se do toho položili a vyhráli jsme,“ říká Chvátal o naladění střídačky. I díky tomu, že Hradci se nepovedlo při nájezdech prostřelit Ždimeru, tak si rozhodující nájezd připsal obránce Dominik Holas. „Jel vlastně ten první nájezd a vystřelil to tam pěkně, hlavně nekompromisně,“ říká o nájezdu svého spoluhráče Chvátal.