4:0
(2:0, 0:0, 2:0)

Dukla ovládla první den turnaje ve Vítkovicích

11.08.2023

Jihlavští junioři se po prvním hracím dnu vyhoupli do čela vítkovického turnaje. Po výhře nad Schwenningenem si totiž poradili i s Nitrou, kterou porazili 4:0. V úvodní třetině se prosadil Cyril Valach a Andrej Klapica. Po bezbrankové druhé části navýšil skóre Šimon Báťa a do prázdné branky se trefil Denis Jeletz. V sobotu změří Dukla síly dopoledne s Polskem U-20 a odpoledne s Vítkovicemi.
11.08.2023 17:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vejmelka - Číhal, Jeletz, Vildomec, Ludvík, Šabatka, Mrtka, Topol - Klapica, Báťa, Jonáš Jungwirth - Coufal, Modl, Kupčo - Váňa, Niederhafner, Nosek - Valach, Kolba, Chlubna
4

HK Nitra

Irsák - Turoň, Valent, Pánik, Pavlík, Lisý, Melicher, Kováč - Bartakovics, Krchňavý, Štefanka, Pobežal, Ridzoň, Svitač, Chrenko, Sušič, Krajci, Hazala, Král, Ildža
0
Branky a nahrávky: 7. Valach (Číhal), 14. Klapica (Jungwirth), 34. Báťa (Coufal), 42. Jeletz. Rozhodčí: Hranoš - Chamrád, Goláň. Vyloučení: 5:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 27:19. Průběh utkání: 4:0.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): V první třetině jsme vstřelili dvě branky po dvou střídáních, kdy soupeř také ukázal, že je plný šikovných hráčů a trošku vystrčil růžky. Ale brankář Vejmelka nás na začátku podržel. Dostali jsme se pak do svojí hry a oproti prvnímu zápasu jsme byli efektivní. Do konce hrací doby jsme zápas kontrolovali. Znovu je třeba pochválit frajery za bojovnost, kdy i za stavu 4:0 tři minuty před koncem skákali do střel. Obětovali vlastní tělo a vlastní zdraví za nulu pro svého brankáře, pro úspěch týmu a ukázali potenciál soudržnosti, bojovnosti a identity týmu, na které chceme stavět.