Chvátal už trénuje s Duklou, ale hrát bude asi až v sobotu

31.01.2006 / Eva Streichsbierová

Na tréninku Dukly Jihlava se dnes dopoledne objevil znojemský obránce Marek Chvátal. Odchovanec jihlavského hokeje téměř tři měsíce nehraje kvůli zraněnému kolenu, nějakou dobu už ale trénuje, a v dohledné době by se mohl znovu objevit také v zápase. Kromě Chvátala absolvovala úterní trénink s jihlavským Atýmem i nová posila juniorského mužstva, devatenáctiletý Slovák Michal Giba.

Rodák z Popradu přišel do Jihlavy z brněnské Komety, kde v letošní sezóně odehrál tři soutěžní zápasy. „Přijel pomoct hlavně juniorce, ale my jsme ho zapojili do tréninku a myslím, že ho zítra vezmeme do Havířova jako sedmého obránce,“ říká asistent hlavního trenéra Chalupy Aleš Polcar.

To s Markem Chvátel zatím Jihlava ještě počítat nemůže. „„Ve středu hrát určitě nebude, ale jsme domluveni, že pokud všechno půjde tak jak má, naskočí v sobotu doma proti Hradci,“ slibuje jihlavský kouč.

Na severu Moravy budou Dukle chybět také Jan Šmarda a Daniel Hodek. „Honza byl včera na rentgenu, lepší se to, ale zatím hrát nebude. My potřebujeme, aby se dal dohromady pro ty důležitější zápasy. To samé platí o Danovi,“ dodává Polcar.