Dukla představila na Fans day nové dresy. Vypadají skvěle, ohlasy jsou jen pozitivní!

06.09.2023 / Tomáš Lysý, Daniel Lhotský

Týden před ostrým startem nové sezony a den před posledním přípravným zápasem proběhl tradiční Fans day Dukly. Hlavních lákadel pro fanoušky bylo několik: představení A-týmu Dukly, představení nového maskota JD, zbrusu nový plakát na novou sezonu a zejména představení nových dresů. Jejich designu se ujal grafik Jan Štokman z eSports.cz a vrátil se k tradici a eleganci – červenožluté barvě. Ohlasy na dresy vzbudily na sociálních sítích nebývale kladný ohlas! Nadšení jistě budou i fanoušci, kteří využili možnosti mít své jméno na dresu. Tak vzhůru do sezony!

Fans day se tentokrát pořádal na jihlavském Masarykově náměstí spolu s akcí NHL Global Fan Tour. Zájemci si mohli na několika stanovištích vyzkoušet své dovednosti v rychlosti střelby, ovládání puku nebo si zahrát NHL na PlayStationu. V akci byla i virtuální realita, v dnešní době zajímavý doplněk nejen tréninků. Fanoušci Dukly si také vrchovatě přišli na své. Představeni byli hráči A-týmu včetně nových posil a realizační tým. Následovala autogramiáda "Áčka" na úplně nové plakáty pro sezonu 2023/2024, které nafotil a upravil Lukáš "Kenji" Vrábel a vytiskla firma JiPrint. Oběma moc děkujeme za rychlou a dobrou práci!

Na autogramiádě byli přítomni téměř všichni hráči A-týmu, mezi nimi i brankář Adam Beran. Foto: Barbora Stránská

Nejvíce zvědaví ale fanoušci byli na nové dresy, jejichž křtu se ujal odchovanec Dukly Jihlava David Rittich, který bude v nové sezoně strážit branku Los Angeles Kings. Dresy se vrací k zcela tradičnímu využití červenožlutých barev a stejně sladěná jsou i loga partnerů, kterým tímto velmi děkujeme za vstřícnost. Na hrudi je velké logo Dukly, na přední dolní části dresu jsou jména fanoušků, kteří využili akce a možnosti mít zde své jméno. „Dresy se mi líbí. Zajímavá jsou jména fanoušků na dolní části dresu. Barvy do sebe skvěle zapadají,“ hodnotí obránce Daniel Kolář, který je jedním z hráčů na předsezonním promu. Faceliftem prošel i maskot ježek JD, který přes léto výrazně zhubl a stane se tak mnohem mobilnějším a pohyblivějším. Což ocení zejména malí fanoušci a "maskoti", kteří se do ježka oblékají.

Grafik Jan Štokman z firmy eSports.cz, která spravuje sportovní weby a zajišťuje chod webu onlajny.com, odvedl výbornou práci. Stačí se podívat na sociální sítě Dukly, které se jen hemží pozitivními komentáři. „Hlavním cílem bylo vrátit Duklu zpět k tradičním barvám bordó a žluté a zároveň vytvořit jednoduché, moderní a reprezentativní dresy,“ povídá nadaný grafik.

Nový dres jako první představil fanouškům na náměstí maskot Dukly JD, který po intenzivním letním tréninku dostal také nový vzhled. Foto: Barbora Stránská

Děkujeme za navštívení Fans day a těšíme se na vás v nové sezoně!