5:2
(1:0, 2:1, 2:1)

Junioři oplatili Zlínu porážku z prvního vzájemného zápasu

23.09.2023 / Tomáš Lysý

Junioři přivítali v 10. kole na domácím ledě Zlín s cílem oplatit soupeři velkou porážku z jeho ledu. Do utkání vstoupili dobře, v šesté minutě po kombinaci obránců vstřelil první gól za juniory Denis Jeletz. Ještě do poloviny zápasu se Dukla dostala do tříbrankového vedení trefami Jonáše Jungwirtha a Ilariona Kuprijanova. Zlín sice snížil a ve 48. minutě se dotáhl na rozdíl jedné trefy, více mu ale domácí nedovolili a naopak se ještě dvakrát prosadili. Na konečných 5:2 totiž upravil skóre Adam Rauš a Maxim Burkov.
23.09.2023 13:30, DHL Extraliga juniorů - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Cinka – Vovsík, Vandas, Číhal, Jeletz, Ludvík, Mrtka, Topol – Báťa, Rauš, Klapica – Jonáš Jungwirth, Kuprijanov, Burkov – Nosek, Modl, Váňa – Šabatka, Niederhafner, Bulík
5

Berani Zlín

Kowalczyk – Zavřel, Špaňhel, Šišák, Lukaštík, Nábělek, Mikel, Burian – Nekvapil, Pražan, Koláček – Heš, Urban, Pilát – Čechmánek, Pešák, Tomek – Vaculík, Klimek, Holba
2
Branky a nahrávky: 6. Jeletz (Číhal, Jungwirth), 25. Jungwirth (Ludvík), 29. Kuprijanov (Burkov, Jungwirth), 51. Rauš (Klapica, Vovsík), 58. Burkov (Jungwirth, Ludvík) – 38. Čechmánek (Holba, Zavřel), 48. Pilát (Zavřel, Holba). Rozhodčí: Skopal, Čuňočka - Bohuněk, Hájková. Vyloučení: 9:5, navíc Zavřel (ZLN) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 58. Střely na branku: 41:23. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

Průběh utkání

Junioři začali zápas proti Zlínu velmi aktivně a od začátku atakovali branku soupeře. Jejich aktivita se projevila začátkem šesté minuty, kdy Denis Jeletz vypálil od modré a jeho střela i s trošku štěstí proskákala za záda Kowalczyka - 1:0. Šlo o první trefu jihlavského beka mezi juniory. Dukla se následně dobře ubránila zlínské přesilovce a na konci třetiny zvládla ještě další oslabení. Krátce po něm šel za katr i hráč Zlína, ovšem ani Dukla svou početní výhodu, rozpůlenou přestávkou, nevyžila.

Nemusela toho ale vůbec litovat. V čase 24:53 totiž vedli svěřenci Michala Broše již o dvě branky. A střelu obránce Ludvíka si počkal u levé tyčky Jonáš Jungwirth a nedal brankáři šanci. Dukla poté nevyužila druhou přesilovku, ale minutu a půl po jejím konci vstřelila třetí branku. Znovu u ní byl Jonáš Jungwirth, který v obranném pásmu protečoval puk na Maxima Burkova. Estonský talent s ním projel až mezi kruhy, kde kotouč předložil pro Ilariona Kuprijanova a ukrajinský forvard zakončil povedenou kombinaci trefou kolem lapačky brankáře.

Neprůstřelnost jihlavského brankáře Cinky skončila zkraje osmatřicáté minuty. Zlín využil přesilovku, když Holba od modré dal puk na pravý kruh pro Zavřela, který vystřelil a kotouč po zásahu jihlavského maskovaného muže pohotově dorazil do sítě Jakub Čechmánek – 3:1.

Rázem bylo zaděláno na drama. Tím spíše, když Zlín v čase 47:36 v další přesilové hře vstřelil kontaktní branku. Holba se Zavřelem opět zakombinovali na modré, první jmenovaný přihrál na pravý kruh Tomáši Pilátovi a ten se nemýlil. Jenže hosté se vzápětí totálně připravili o možnost srovnání. Burian byl vyloučen a krátce poté dostal Zavřel pětiminutový trest a do konce utkání za faul kolenem. Dukla téměř minutovou přesilovku pět na tři využila. Vovsík nahodil puk na branku, před gólmanem se nejlépe zorientoval Klapica, obkroužil zlínskou klec a jak na zlatém podnosu předal kotouč Adamu Raušovi, který zblízka zavěsil. Navíc pokračovala klasická výhoda Dukly pět na čtyři.

Na konci zápasu navíc dala Jihlava pátou branku. Ludvík vyvezl puk z pásma a předložil ho ve středním pásmu pro Maxima Burkova. Estonský šikula opět ukázal i přes nízký věk svojí individuální vyspělost, pohrál si s obráncem a jeho střela s troškou štěstí propadla za Kowalczyka do sítě - 5:2. Dukla oplatila Zlínu porážku ze zápasu na jeho ledě 0:5 a patří jí důležité čtvrté místo v tabulce se 16 body. Berani jsou naopak šestí a mají o pět bodů méně.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Byl to těžký zápas, který jsem zvládli. Začátek nebyl z naší strany optimální, protože jsme zase udělali nějaké zbytečné fauly. Na druhou stranu jsme první dvě třetiny hráli šest oslabení a dvě přesilovky. Vedli jsme a měli jsme střeleckou převahu, nicméně potřebujeme se vyvarovat zbytečných faulů. Ovšem metr rozhodčích je jiný na náš tým a jiný na soupeře, zápas co zápas a vůbec nevím, co si s tím počít. Borci to ale zvládli, hráli jsme v oslabeních výborně i na gólmana. Ačkoliv se hosté dotáhli na 2:3 po přesilovkových gólech, tak naši borci přetavili touhu po vítězství v úspěšnou koncovku a zápas jsme dokontrolovali až do konce.