Vůbec si nepamatuji, kdy jsem dal naposled hattrick, směje se útočník juniorů Jonáš Jungwirth

03.10.2023 / Tomáš Lysý

Parádní dvojzápas odehráli na konci minulého týdne junioři. Nejprve dovezli tři body z ledu Pardubic, poté doma jasně skolili Olomouc 6:3 a v tabulce se rázem posunuli na průběžné třetí místo. V posledních pěti zápasech navíc čtyřikrát vyhráli. Společným jmenovatelem bodových zisků je útočník Jonáš Jungwirth, jenž v předešlých čtyřech utkáních zaznamenal 13 bodů. „Klíčem k mé produktivitě jsou jednoznačně moji dva spoluhráči Ilarion Kuprijanov a Maxim Burkov, protože díky nim jsem našel sebevědomí, které mi na začátku chybělo a díky tomu máme jako celá lajna tolik bodů,“ povídá talentovaný forvard.

Junioři se na začátku sezony trošku potýkali s nevyrovnaností výkonů. Vyhrát dvojzápas, to byl dílčí úkol, který splnili až na konci šestého soutěžního týdne. Na výhru v Pardubicích 3:1 navázali domácím vítězstvím nad Olomoucí. „Jsem strašně rád, že se nám to konečně povedlo. Na začátku sezony jsme měli problém vyhrát dva zápasy za sebou. Vždy jsme vyhráli jen jeden a to nás brzdilo v tabulce. Jsem rád, že se nám to konečně povedlo a potvrdili jsme výhru z Pardubic,“ začíná hodnocení zápasu proti Hanákům Jonáš Jungwirth, který má na výhře 6:3 velký podíl. Zaznamenal totiž hattrick, přičemž jeho první a druhý gól dělilo deset sekund. „No já si upřímně nepamatuji, kdy jsem dal naposled vůbec tři góly. Dvě branky takhle za sebou jsem dal naposled asi na minihokeji,“ usmívá se "Jumba".

Mladý útočník bodoval již v šestém utkání v řadě a jeho bilance za druhou polovinu doposud odehraných zápasů je 13 bodů (7+6). „Trenéři i spoluhráči na mne apelují, abych více střílel, protože loni jsem nedal tolik branek. Proti Olomouci jsem vystřelil dvakrát cíleně z prostoru pravého kruhu a naštěstí puk skončil v brance,“ ohlíží se za produktivitou proti Olomouci, díky které vládne bodování celého týmu před svými spoluhráči Ilarionem Kuprijanovem a Maximem Burkovem. Na ně má pouze a jen slova chvály. „Klíčem k mé produktivitě jsou jednoznačně moji spoluhráči, protože díky nim jsem našel sebevědomí, které mi na začátku chybělo a díky tomu máme jako celá lajna tolik bodů,“ dodává.

V uplynulé sezoně si dávali junioři cenu pro nejlepšího hráče zápasu v podobě stará hokejky, nyní je to další postarší hokejový artikl. Z rukou brankáře Davida Cinky převzal Jonáš Jungwirth po utkání starou JOFA helmu. „Spoluhráčům jsem děkoval za to, že jsme konečně dokázali potvrdit výhru z předešlého utkání a řekl jsem, že tým výkonově pořád nedosáhl maxima, na které máme. Poděkoval jsem jim a zároveň trošku zkritizoval,“ směje se útočník, který má v juniorce i svého mladšího bratra Jáchyma Jungwirtha. A kdo ví, třeba společně překonají čtvrté místo z uplynulého ročníku. Tým na to Dukla dle staršího z bratrské dvojice rozhodně má. „Po dvanácti odehraných kolech jsme na tom mohli být lépe. Některé zápasy jsme zbytečně ztratili naším pomalejším rozjezdem. Teď konečně začínáme šlapat a i v tabulce jsme na tom dobře. Ale znovu říkám, že tým, který tady letos je, má na víc,“ uzavírá rozhovor.

Jonáš Jungwirth hodnotí zápas proti Olomouci

Autor videa: Tomáš Lysý