Jsem rádi, že bereme 6 bodů, hlásí Ondřej Chvátal

17.10.2023 / Natálie Poláčková

Po čtyřech prohrách v řadě bylo dorostencům jasné, že by už potřebovali vyhrát. Nejprve se jim to podařilo proti Porubě, o dva dny později proti Zlínu. V obou zápasech se prosadil útočník Ondřej Chvátal, který obě utkání zhodnotil.

Ve čtvrtek nastoupili dorostenci do zápasu na venkovním ledě. Utkali se s Porubou, kterou porazili 1:0. Jedinou brankou rozhodl právě Ondřej Chvátal. Druhé utkání odehrál jihlavský dorost v sobotu. Doma se postavil Zlínu a vyhrál 4:2, jeden gól opět padl z hokejky #10. „Zápas proti Porubě určitě hodnotím kladně, ale byly tam chyby, kterých se chceme do příště vyvarovat. Zápas proti Zlínu taky hodnotím kladně a jsme rádi že bereme 6 bodů.“

Sice to proti Zlínu vypadalo, že se vylučování hráči vyhnou. V poslední části však měli na kontě deset trestných minut. „Určitě se potřebujeme vyvarovat faulům v útočném pásmu a aby nás nepřečíslovali soupeři,“ říká dorostenecký útočník. Co už dokázali svěřenci Jakuba Vence a Štěpána Moravce zlepšit? „Zlepšili jsme hru před naší bránou a clonění před bránou soupeře,“ říká Chvátal.

A co kvalita soupeřů? Má dorost jednoznačnou taktiku? „Každý soupeř má svoji kvalitu a na každého se připravujeme zvlášť.“ Jak to vypadalo v kabině po čtyřech prohrách v řadě? Je jasné, že to na psychiku už bylo hodně náročné. „Určitě jsme už potřebovali vyhrát. V kabině jsme si řekli, že není kam uhnout a dali jsme do toho vše,“ popisuje mladý útočník. „Štebi nás hodně drží v bráně a jsme za to rádi. Troufám si říct, že máme nejlepšího gólmana v republice,“ pochválil brankáře Ondřeje Štěbetáka, jenž si ve čtvrtek připsal druhou nulu sezony.